30. nap – Születésnapom

Egy álmom vált azzal valóra, hogy a decemberi születésnapomat 31 fokban, egy trópusi országban ünnepelhettem.

A hostelben eddig nem nagyon haverkodtam össze emberekkel, így egy kicsit rossz hangulatom volt reggel, hogy egyedül fogom ünnepelni a születésnapomat. Délelőttre városnézést terveztem, elindultam felfedezni a Petronas- és a KL-torony környékét, majd a Bukit Bintang negyeden keresztül érkeztem vissza a kínai negyedben lévő szállásomhoz.
A KL- torony mellett lévő Taman Eko Rimba park hihetetlen élmény volt. Egy esőerdőben érezhettem magam a város közepén, melyet egy függő hídon lehet körbejárni. Elképesztő, hogy ugyanazokat a rovar hangokat hallottam a felhőkarcolókkal körbeölelt parkban, mint amit az észak-thaiföldi dzsungelben.
A másik felejthetetlen élmény decemberben 30 fokban futni a kuala lumpuri botanikus kertben, majd felfrissülni egy trópusi vihar által.
A nap meglepetése este ért, amikor a hostel/vendégház közös helyiségében netezgettem, majd belépett egy magyar pár, akikkel végül legúrítottunk két sört szülinapom alkalmából. Később pedig a hostel recepcióján dolgozó fiúk hívtak meg egy felesre és egy sörre, így végül tényleg feledhetetlen lett a születésnapom.

Aznapi költés: 4.300 Ft