37. nap – Penangon is van természet!

2017. január 04. szerda, 11:00 - lanymajom
Lánymajom utazik
Habár Penang, legalábbis Georgetown eléggé zsúfult és kaotikus, de azért ezen a szigeten is találni természetközeli helyeket. Aki szeret túrázni, annak a sziget északi részén található nemzeti parkot mindenképpen ajánlom. Több túraútvonal közül is választhatunk, tengerpatok, világítótorony, tó, dzsungel és piknikező helyek várnak ránk.

Én nem igazán felkészülten érkeztem a flip flop papucsomban a túrázásra, de a Monkey beach-hez azért így is sikerült eljutnom. Habár majmokkal tényleg találkoztam, de nem a strandon, hanem út közben a dzsungelben. A túraútvonalak elég jól ki vannak jelölve, úgyhogy egyedül is nyugodtan el lehet indulni.
A nemzeti parkhoz a 101-es busz visz ki Georgetown-ból. Ugyanez a busz áll meg Batu Ferringhi városában is, ahol egy hosszan elnyúló tengerpartot találunk. A víz szerintem nem valami tiszta, úgyhogy én nem mennék bele, de maga a strand nem rossz. Én ma fürdőruhát nem hoztam magammal, de nem is tudom mennyire éreztem volna magam komfortosan abban az esetben, ha mégis nálam van, mivel szinte senkit nem láttam bikiniben a parton (nyugati turisták szinte alig voltak).
Aznapi költés: 3800 Ft

Talán ez is érdekelhet