4. nap – A Tuk Tuk-os segítség

2016. december 01. csütörtök, 16:20 - utazomajom
Lánymajom utazik

Miközben sétáltam a Wat Pho felé egy Tuk Tuk-os azt mondta, hogy most nem lehet a templomot látogatni, mert épp imádkoznak, de ő elvisz egy szabóhoz, ahol szép zakót csináltathatok és megmutat pár nevezetességet is. Mondtam, hogy köszi nem érdekel most a zakó, erre azt a választ kaptam, hogy így akkor már nem is él az ajánlat. Hozzáfűzném, hogy a Wat Phoban nem imádkoztak. Később egy másik templom udvarán egy ürge odajött hozzám, hogy elvisz a tour inform-ba, ahol segítenek majd nekem megtervezni a Thaiföldi utazásom és foglalnak nekem vonat/busz jegyeket is. Végül egy utazási irodában kötöttünk ki, ahol a kötelező kört nem tudtam kikerülni, de persze nem foglaltam semmit. Végül szintén egy Tuk Tuk-ossal hozott össze a sors a kínai negyedben, aki azt mondta, hogy 10 baht-ért (82 Ft) 1 órán keresztül visz a városban, de közben persze majd megállunk a tourist information-nál is… Előző nap: 65 forintos naplemente. Következő nap: Ezt vajon miért tette velem?

Napi költés: 5.544 Ft

grand-palace-1822487_1280

Talán ez is érdekelhet
 • András Simon

  Ja a Tuk-Tuk-osok “jattot” kapnak azon utasok után, akiket be tudnak csalogatni egy öltönyöshöz, vagy bármilyen hasonló helyre. Sőt még engednek is a szállítás díjából. A turista viszont értékes perceket, néha órákat veszít, mire rájön, hogy rászedték, hiszen minek neki öltöny, amit egyébkét 24 órán belül a szállodai szobádba visznek, ha kifizetetted. Én sem értettem egészen. Tuk-tukok jöttek, az utasok kiszálltak, majd kb. amilyen gyorsan csak lehetett már húztak is el. Én sem voltam kivétel.

 • Sándor Lajkó

  A tuk-tuk-ot ki kell próbálni! Egyébként a városban az egyik legdrágább közlekedési eszköz, de kötelező 1x (minimum). Egyértelműen meg kell mondani hova akarsz menni, aztán pedig alkudni az árból! Ezt az öltönyös dolgot nem igazán értem. 40 fokban ki akar öltönyt, vagy ki akar rá gondolni?! 🙂
  A kedvencem Khao San -on történt. Taxis megkérdezte:
  – Taxi?
  – No, thx!
  – Why not?