40. nap – A nagy dilemma

2017. január 07. szombat, 08:59 - lanymajom
Lánymajom utazik
Az elmúlt napokban azon gondolkoztam, hogy vajon maradjak 1,5 hetet Penangon vagy utazzak el Langkawira is. Az útitervemben a következő ország Vietnam, ahol közel 4 hetem lesz egy Hanoi – HCMC útvonalra. Annyi minden van, amit meg akarok ott is nézni, úgyhogy valószínűleg ebben a 4 hétben nem nagyon lesz időm pihengetni.

Vietnam előtt mindenképp akartam egy kicsit (aktívan) kikapcsolódni, ezért végül beiktattam egy közel 1 hetes Langkawi kitérőt a programba, hiszen ott a strandolás mellett bicózni és futni is ki tudok majd menni. Penangon futni és bicózni viszont elég körülményes.

Eljutási lehetőségek Langkawira

A repülőjegyemet pár nappal az indulás előtt foglaltam, átszámítva kb. 5700 Ft-ért az Air Asia-nál. Penang és Langkawi között komppal is lehet utazni, amely 70 ringitbe kerül, átszámítva kb. 4600 Ft-ba. Ezen kívül van még egy harmadik, legolcsóbb opció is, ha Gergetown-ból átkompozunk a túloldalra, majd busszal vagy vonattal tovább utazunk északi irányba Kedahig, ahonnan pár ringitért visz át a komp Langkawira. Én azért dötöttem a repülő mellett, mivel a strand (Pantai Cenang), ahol szállást foglaltam közelebb van a repülőtérhez, így kevesebbet kell majd fizetnem a taxira, hiszen tömegközlekedés egyáltalán nincs a szigeten.

A művészi Georgetown

A jegyem délutánra szólt, ezért délelőtt még fel tudtam fedezni további falfestéseket is és sétálgatni Georgwtown hangulatos utcáin. Aki érdeklődik a modern művészetek iránt, az Penangot mindenképp iktassa be a délkelet-ázsiai útitervébe. Nem csak falfestéseket, de rengeteg érdekes interaktív művészeti múzeumot is meg lehet látogatni.
A repülőút a két sziget között 35 perc.
Aznapi költés: 4800 Ft (a repülőjegyen kívül)

Talán ez is érdekelhet