63. nap – Betegen Vietnamban

2017. február 01. szerda, 18:57 - utazomajom
Lánymajom utazik
Otthon nagyon ritkán szoktam beteg lenni, ezért utazás előtt úgy álltam hozzá a betegségekhez, hogy engem biztos nem fog elkapni semmi. Most már megtanultam, hogy ez nem így van. Nem csak a trópusokon, de még Európán belül is lehetnek az otthonitól eltérő baktériumok. Olaszországi és portugáliai Erasmus tanulmányaim alatt is 2 hétig beteg voltam és itt DK-Ázsiában is már nem az első alkalommal kerültem egy kis kényszerpihenőre.

Még meg se érkeztem Thaiföldre, de már éreztem, hogy lassan lázas leszek. A következő eset egy elég durva hasmenés volt, ami közel egy hétig tartott. Ez után jött egy nagyobb szünet, majd Sapa túrán sikerült megfáznom, most pedig ételmérgezés szerűséget kaptam.

Mi jöhet még?

A lázra és a hasmenésre fel voltam készülve, de a hányásra nem. Olyan rég hánytam, hogy már nem is emlékeztem arra, hogy az milyen érzés. De utazás, főleg egy hosszabb kiruccanás előtt tényleg mindenre fel kell készülni, mert a legerősebb szervezetet is meg tudja támadni egy olyan baktérium, amivel előtte még soha nem találkozott.

Terápia

Azt a tanácsot kaptam, hogy igyak kólát, az majd segíteni fog a gyomromnak. Nem gondoltam volna, hogy a fekete lötty jót tesz nekem, de tényleg csodákat tett a gyomrommal. A hányingerem elmúlt, már csak lázzal küszködök.

A bűvész srác sorsa

Viszont az élet néha kemény tud lenni és örülök, hogy nekem most ez a legnagyobb problémám. A tegnap előtti cikkben említett amerikai bűvész srácnak az egyik napról a másikra megváltozott az élete. Egyszer csak egy telefonhívást kapott, hogy elhunyt a testvére és menjen haza az USA-ba.
Aznapi költés: 2.800 Ft

Talán ez is érdekelhet