65. nap – Megéri buszozni Vietnamban?

2017. február 03. péntek, 19:30 - utazomajom
Lánymajom utazik
Eléggé kimerültnek és fáradtnak érzem már magam. Ha újratervezhetném a vietnami utazásom, lehet, hogy már nem buszoznék keresztül az egész országon, hanem inkább vonatoznék vagy repülővel közlekednék. Ez az éjszakai buszozás teljesen kiüt. A következő nap olyan vagyok, mint a mosott kaki. A busz persze hajnalban szokott megérkezni, így akkor még be se lehet csekkolni a szállásra, csak extra díj ellenében.

Szerintem egy hosszabb út alatt mindenképp kellenek olyan időszakok, amikor kipiheni magát az ember, hiszen kimerülten sokkal könnyebben lehet lebetegedni is. Én 2-3 hét folyamatos utazás után szeretek 1 hét pihenést beiktatni. Most az utolsó vietnami hetem arra szánom, hogy olyan dolgokat csinálok, amik kikapcsolnak és pihentetnek; netezek, futok, strandolok és hagyok időt annak is, hogy leülepedjenek az eddigi élmények.

Hol pihenek?

Jelenleg Nha Trangban vagyok, amit a vietnami Pattayának neveznék. Az éttermekben orosz nyelvű menü is van, mivel annyi itt az orosz turista. Habár nem kedvelem az ilyen tömegturizmus jellegű helyeket, de most jól esik a pihenés és az se tud érdekelni, hogy ha kimegyek futni a partra, akkor szlalomozni kell az emberek között. Ja, és azt is nagyon élvezem, hogy végre újra a nyárban vagyok, süt a nap és nem esik az eső.

Kommentek, megjegyzések

Most megragadnám az alkalmat arra is, hogy válaszoljak a Vietnammal kapcsolatos kérdésekre, kommentekre, melyek a cikkek alá érkeztek.
Én azt vettem észre, hogy nem nagyon szeretik az emberek, ha fényképezik őket, de vannak, akik meglátták ebben is az üzletet és direkt kérik, hogy csinálj egy fotót, amiért majd fizetsz valamennyi pénzt.
Nem tudom, hogy van-e blogja a pár nappal ez előtt említett szlovák srácnak. Hogy őszinte legyek még a nevét sem tudom. Sokszor van, hogy már a fél élettörténetét elmondja valaki, de valahogy a bemutatkozás kimarad a beszélgetésből. Ez így történt vele is.

Netezés az országban

Érdekes, de mobilnetről pár oldal le van tiltva, de wifiről meg el tudom érni őket. Pl. az Utazómajmot nem tudom megnyitni mobilnetről, de wifiről semmi gond nincs vele. A Disqus, a kommentelős applikáció, amin keresztül megjegyzéseket lehet küldeni többek között az utazomajom.hu-n is, viszont teljesen blokkolva van. Látni látom az eddigi megjegyzéseket, viszont nem tudok bejelentkezni a rendszerbe, se mobilneten, se wifin. A Facebook viszont minden hálózatról rendesen működik.
Aznapi költés: 3.000 Ft (szállás, víz, kaja)

Talán ez is érdekelhet