Síelés fapadossal? Ezeken a helyeken lehetséges

2016. október 23. vasárnap, 13:11 - lanymajom
Hírek

Magyarországról a legtöbben autóval indulnak neki a síelős túráknak, többnyire a környező országok síterepeire, Ausztriába, Szlovákiába, esetleg Szlovéniába. De mi van akkor, ha valaki kicsit távolabb, például Spanyolországban vagy Grúziában próbálná ki a sípályákat? A majom utánajárt, hogy ezt mégis miként lehet a legolcsóbban kivitelezni és arra a következtetésre jutott, hogy nem egy lehetetlen küldetés.

A Budapestről fapadossal könnyen és kedvező áron elérhető sí központok

A Budapestről induló fapados járatok közül az alábbi térképen jelölt desztinációkat érdemes figyelembe venni, ha az utazás elsődleges célja a síelés.

Többet olvasnál arról, hogy hol milyen lehetőségek vannak a síelésre? Az alábbi listában kattints azokra a helyekre, ahova szívesen utaznál:

I. Spanyolország
1. Malaga
2. Madrid
3. Barcelona
II. Egyesült Királyság
1. Glasgow
2. Edinburgh
III. Norvégia / Oslo
IV. Svájc / Genf
V. Franciaország / Lyon
VII. Olaszország / Milánó
VII. Románia / Bukarest
VIII. Bulgária / Szófia
IX. Grúzia / Kutaiszi

síelés fapadossal

Miből áll össze egy síelős túra megszervezése?

Ha fapadossal megyünk síelni, akkor a következő szolgáltatásokat kell majd leszerveznünk:

1. Utazás: Repülőjegy + bérelt autó vagy tömegközlekedés?
2. Szállás
3. Sífelszerelés: Sajátot vinni vagy a helyszínen bérelni?
4. Felvonó használati díj
5. Síoktatás
6. Biztosítás

Ezeket mind egyszerűen le tudjuk foglalni az interneten. A nehezebb része a dolognak nem is a foglalással lesz, hanem inkább a kalkulációval és a költségeknek való utánajárással. Mindjárt bele is vágunk és egy cikksorozatban megnézzük egyenként, célpontonként a lehetőségeket.

síelés repülővel

Sífelszerelés: saját vagy bérelt?

Mielőtt elkezdjük a különböző fapadossal elérhető sí terepek kivesézését, még vessünk egy pillantást arra, hogy mennyibe kerül a saját sífelszerelésünk repülőn való szállítása, így könnyen össze tudjuk majd hasonlítani a számokat, hogy esetleg megéri-e sajátot vinni vagy inkább a helyszínen béreljünk.

Wizzair esetén: (az ár egy útra érvényes)

wizzair

Ryanair esetén: (az ár egy útra érvényes)

ryanair

Ha szeretsz síelni és a lehető legolcsóbban próbálnál ki egy új síterepet, akkor az elkövetkezendő napokban mindenképp maradj velünk, hiszen bemutatjuk az összes, Magyarországról fapadossal elérhető sí központot.

Talán ez is érdekelhet