accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 érdekesség, amit nem tudtál a szlovák síterepekről! Közép-Európa legnagyobb síközpontja karnyújtásnyira

Katya /

Szlovákia síparadicsomaiban 5 hónapon keresztül tart a tél. Az Alacsony- és a Magas-Tátra is szuper minőségű síterepekkel, szállásokkal és szórakoztató programmal vár egész szezon alatt, Magyarországról ráadásul pár óra alatt elérhetők, így nem kell külön napokat szánni az utazásra és több idő marad síelni. Összeszedtünk öt érdekességet a szlovák síterepekről.

Itt van Közép-Európa legnagyobb síközpontja

A Jasná nemcsak Szlovákia, de Közép-Európa legnagyobb síközpontja is, amely Petra Vlohvá, olimpiai bajnok síelő hazai pályája és Világkupa helyszín is. Itt igazi bajnok pályák közül válogathatsz, legyél kezdő, haladó vagy profi síelő. A síközpontban több mint 50 km a pályák hossza, 35 lesiklópálya közül választhatsz, ebből 12 free ride van és lehetőség van éjszakai síelésre is. A könnyed feljutást modern felvonók, ülőliftek és libegők biztosítják. A legújabb felvonó 11 perc alatt visz fel a Chopok csúcsára! Természetesen a Jasná síközpontban csúszás előtt és után sem fogsz unatkozni.

A brit királynő is ide utazott

II. Erzsébet, angol királynő első hivatalos látogatása egy hegyi központban éppen Szlovákiában volt 2008-ban, a királynő a Magas-Tátrában lévő Ótátrafüredet csodálta meg. Ez a Tátra legrégebbi települése. A királynő a Tarajkára érkező kötélpályát is kipróbálta, ezzel utazva pedig neked is fejedelmi látványban lehet részed az 1285 méteres tengerszint feletti magasságban.

Tarajka egyik „nevezetessége“ egyébként egy 350 kilós maci, Kubo, akinek fogai vasékekből, szemei pedig féldrágakőből készültek, ő védelmezi a környéket.

A tátrai Jégtemplom minden évben más alakot ölt

A Magas-Tátra egyik legnépszerűbb nevezetessége a Jégtemplom, Hrebienokban. A különleges jégépítmény minden télen más alakot ölt: volt, hogy a barcelonai Sagrada Familia alakját idézte meg, máskor a párizsi Notre Dame-ot vagy éppen a római Szent Péter Bazilikát. Az attrakció idén ünnepli 10. születésnapját, ezúttal a jeruzsálemi Szent Sír templom ihlette meg az alkotókat. Ráadásul ebben az évben először a jégfalak közé is bemerészkedhetünk, így más szögből is meg lehet csodálni a varázslatos jégbirodalmat. A Jégtemplom november és április között látogatható.

Magasan a legjobb

Szlovákia legmagasabb sípályája Tátralomnicban található. A síközpontban 900 méterről indulnak a pályák, a legmagasabban fekvő pedig a Lomnici-nyereg, amely 2190 m magasan van. Innen 1300-as szintkülönbséggel csúszhatsz le Tátralomnicba, a leghosszabb pálya 5 km-es.

Pillanatok alatt a „nyárban” találhatod magad

Az Alacsony- és Magas-Tátra környéke a síközpontok mellett több vízi élményparkot is kínál, így ha úgy érzed, a sok síelés után jól esne egy kis ejtőzés a meleg vízben vagy éppen jól esne a lelkednek a sok havas táj után egy picike nyári hangulat, akkor Szlovákiában ezt sem kell sokáig keresned. A Tatralandia például mindössze 20 percre található Jasnától és télen is 10 úszómedencével 6 féle vízicsúszdával és attrakcióval, wellness és spa szolgáltatásokkal vár, de kipróbálhatod a szörfözést is a trópusi hangulatú élményfürdőben.

Válts síbérletet a Gopass páratlan kedvezményeivel

A Gopass olyan, mint egy repülőjegy vásárló felület, ahol síbérleteket és jegyeket vehetsz több ország pályáira. A repjegyekhez hasonlóan minél hamarabb szerzed be őket, annál jobb ajánlatokat foghatsz ki, főszezonban is. Azonban a Gopass egyben egy hűségprogram is, amely kedvezményre váltható pontokkal jutalmazza a vásárlásodat. A Gopass kártyád egyszerre szolgál síbérletként és vízipark belépőként, de hozzáférést ad számos extra szolgáltatáshoz és termékhez Szlovákián túl több más európai országban is.

A legfrissebb információkért töltsd le az applikációt, ahol valós idejű információkat találhatsz a sípályákkal kapcsolatban és itt láthatod saját síelésed adatait is. A Gopass tagság számos előnyt kínál, a legjobb árak mellett a sorban állástól is megkímél. További információért kattints ide!

Fotók: Marek Hajkovsky

Ajánlatok