accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

7 ok, hogy miért jó kutyával utazni Európában!

utazomajom /

Aktív utazó vagyok, így nálam szóba sem jöhetett a kutya. Egészen addig, amíg a mexikói dzsungelben bele nem szerettem, egy már akkor beteg kiskutyába. Ezzel új fejezet vette kezdetét.

Kiskutyám Choco, fiatal kora ellenére kellően sok országban járt már. Európában szerencsére autóval könnyen tudom vinni magammal, de milyen is kutyával úton lenni? Azt kell mondjam minden nehézség ellenére sokkal jobban élvezem.

Pár ok amiért én mindig viszem őt magammal:

  1. A társasága mindig arra kényszerít, hogy a természetben még messzebb, és még többet barangoljak. Ezenkívül vannak országok, ahol biztonság érzetet ad, hogy mellettem van. Az pedig, hogy mosolyogva nézem ahogy játszik az erőben, segít igazán megélni a pillanatot.
  2. Mivel nagyon barátságos, így mindig összeszedjük a kóbor kutyákat is, akiket szintén megsétáltatok, és nagy csapatban fedezzük fel együtt a környéket. Nagy állatbarát vagyok, és szívem szerint minden kóbor állatnak segítenék, de már az is fantasztikus, hogy egy napot együtt töltök velük és szeretettel látom el őket. Segít azoknak is, akik velem jönnek, jobban megérteni az állatokat, közelebb kerülni hozzájuk.
  3. Nagyon jó beszélgetés kezdeményező a helyiekkel. Mondják, hogy kutyával kell ismerkedni, és ezt igaznak találtam. Minden étteremben, hotelben és erdőben találkozom valakivel, akivel könnyen szóba tudok elegyedni.
  4. A reggeli sétáknál mikor még csak mi ketten vagyunk ébren, elmegyünk olyan kis utcákba is, ahová turista már nem megy be, hiszen nem érdekes. De mivel sokszor a szállás nem a belvárosban van, így egy sokkal teljesebb képet kapok az adott városról, vagy faluról.
  5. Mindig azt akarja csinálni, amit én. Nem kell se más idejéhez, hangulatához, ízléséhez alkalmazkodnom. Én személy szerint nagyon szeretek csak kettesben utazni a kutyámmal, mert vele nem tudok magányos lenni, de ugyanakkor néha nincs hangulatom máshoz igazodni. Főleg ha más okból megyünk utazni. A kutyusommal néha elvonulunk a világ elől, és úgy jövök vissza feltöltődve, hogy egyedül is voltam annyira, hogy ne alkalmazkodjak, de társaságban is, hogy ne unatkozzak.
  6. Mivel állatbarát szállást kell találjak, ez többször kényszerített már arra, hogy város szélén, vagy városon kívül aludjak. Ez olyan fantasztikus élményeket eredményezett, mint például fenntarthatósággal foglalkozó farm, lovas farm, vagy épp az erdő közepe. Alapvetően nem mennék ennyire messzire attól, amiért jöttem, de mindig hozzá tesz az élményhez, hogy egy erdőben, vagy farmon kel fel a nap, nem pedig beton dzsungelben.
  7. Nem utolsó sorban pedig, így Choco rengeteget szocializálódik, új dolgokat tanul és fejlődik. Úgy ahogy mi emberek is. Egy feltöltődött, okosabb és aranyosabb kutyussal térek mindig haza.

Számomra sokkal több a kutyával való utazás pozitívuma az eddig tapasztaltak alapján, mint a negatívuma. Én mindenkinek szívből ajánlom, hogy vigye magával a kutyusát ha teheti.

Szerző: Fanni

Ajánlatok