accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Rostélyos sültek – házhoz rendelt finomságok

utazomajom /

Amikor a bordákra gondolunk, általában alacsony és lassú sütési folyamatra asszociálunk. Ez a technika megfelelő a bordákhoz, mivel a kíméletes, hosszú sütési idő lebontja a rostokat, így a bordák kihúzhatók lesznek. Imádjuk az így elkészített sertés rostélyost, ettől függetlenül a folyamat sok időt vehet igénybe.

Ezzel az egyszerű recepttel az elkészítés könnyű lesz!

Mi a titka a jó rostélyosnak?

Vágd a húst szeletekre. Ez önmagában is jelentősen lerövidíti a sütési időt. Ha nincs időd főzni vagy sütni, akkor inkább engedj a csábításnak és válaszd az ésszerűbb megoldást. A házhozszállítás ma már nem luxus, és óriási előnyökkel is jár.

Képzelj el egy romantikus vacsorát vagy egy házibulit a barátaiddal úgy, hogy közben nem a kajával bajlódsz, hanem minden készen érkezik. Akár egy csodálatos rostélyos vagy más étel a kedvenced, vedd figyelembe a házhoz szállítás előnyeit. Főleg egy nagyvárosban, mint amilyen Szeged is, számtalan lehetőséged van rendelni.

Milyen pácban fürdetjük a rostélyost?

De térjünk vissza a rostélyos csodálatos ízeihez és elkészítési módjához. A következő lépés az, hogy fűszerezzük a bordákat az általunk választott páccal és/vagy fűszerekkel. Ha az olaszos ízek mozgatnak meg igazán, akkor fokhagymát, citromot, rozmaringot és olívaolajat használj. Ezt teszik a Pizzafutár Szeged mesterszakácsai is. Nézd meg a Pizzafutár Szeged rostélyosait, és engedj a csábító étkeknek!

A dolgok egyszerűsítése érdekében az olívaolajat egy újrazárható zacskóba öntsd, így add hozzá a fűszereket. Egyenletesen oszlasd szét a pácot, majd a bordákat tedd a zacskóba.

A pác bemasszírozása után 30 percig állni hagyjuk. Ha van időd, pácold a bordákat 2 órán keresztül. minél tovább állnak a pácban, annál ízletesebbek lesznek.

A szeletelt bordákat egy fóliával bélelt tepsire terítjük, és sütés közben egyszer megfordítva addig sütjük őket, amíg aranybarna és ropogós színre váltanak. Ez összesen körülbelül 1 órát vesz igénybe.

Meglátod, miután kiveszed a sütőből a finom falatokkal kecsegtető rostélyost, meglepődsz, hogy ez mennyire egyszerűen ment. A mediterrán csirkecomb is hasonló módon készül, csak csirkecomb használatával. Emellett a francia ízekkel kényeztető lyoni profi rostélyos is izgalmas ízvilágot rejt magában. A roston sült csirkemell finom és omlós falatokban csücsül füstölt mozzarella bölcsőjében.

Halat vagy csirkét egyél

Abban az esetben, ha halas rostélyosra vágysz, kipróbálhatod a filézett lazacot serpenyőben sütve. Ez magától értetődő élvezetet nyújt a halételek kedvelői számára.

A ritkaságok iránt rajongóknak ajánljuk a sous vide ételkülönlegességeket, akár rozmaringos sertésszűz, akár gorgonzola mártással párosított rostélyos csirkemell mozgat meg téged igazán. Mindenképp próbáld ki a sous vide receptúráját.

A rostélyos elkészítési mód nemcsak húsfélék esetében ideális. Például a vega zöldfűszeres camembert almapürével akkor is elkápráztatja az ízlelőbimbókat, ha épp nem vagy vega.

Ajánlatok