accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az első koccintás romantikájával és a swing hanyag eleganciájával érkeznek a Debreceni Bor-és Jazznapok

utazomajom /

A Debreceni Bor- és Jazznapok Magyarország legpatinásabb jazzfesztiválja, melyet 2020 kivételével 1972 óta minden évben megrendeztek. Idén augusztus 8. és 11. között várják a borbarátokat és jazzkedvelőket a Nagyerdőre, ahol a Békás-tó partján a fesztivált nappal a zöld természet öleli körbe, míg éjjel varázslatos fényerdő és igéző víztükör uralja a látképet.

A találkozón hazánk 6 borrégiója és 20 borvidéke mutatkozik be 60 borászaton keresztül, így többek között az egri, a mátrai, a kunsági, az etyeki, a csopaki, a szekszárdi, a badacsonyi, a tokaji és a villányi pincészet is górcső alá  kerül. A pincészetek között megjelennek a naturális borászatok, melyek kis termelőterületen, fokozott odafigyeléssel gondozzák szőlőiket, és hagyományos eljárással készítik tölgyfahordókban érlelt boraikat. Kiemelt tétel a rendezvény borpalettáján a Felső Pannon-Nyakas Pince, melynek főborásza 2021-ben elnyerte az év bortermelője címet. Kóstolhatóak lesznek a nemzetközi borversenyek visszatérő győztese, a Villányi Jammertal Borbirtok, valamint a francia eleganciát idéző Tokaj Maison aux Pois borai is.

Világsztár érkezik

Az idei Debreceni Bor-és Jazznapok is három zenei helyszínen; a MASTERGOOD Nagyszínpadon, továbbá a SYNERGY ÉS A KLUB színpadon vonultatja fel a hazai jazzélet élvonalát, melyből fiatal, kísérletező zenészek és tapasztalat, ismert mesterek lépnek színpadra. Az idei fesztivál kifejezetten a Swing és Funk felé nyit, valamint nagyobb szerepet napnak a táncolható társműfajok. A klasszikus, a vokális, a fúziós és a mainstream jazz mellett a világzenével és a folkkal átitatott jazz-zel is találkozhatunk. A remek hangulatról 35 formáció 180 zenésze gondoskodik, az estek fénypontjaként pedig a koncertek után  pult mögé álló jazz dj-k szolgáltatják a tökéletes tánczenét.

A fesztivál sztárfellépői között is kiemelkedik a világhírű Genesis együttes egykori gitárosa, Steve Hackett, aki a Djabe zenekarral lép fel augusztus 11-én. A formáció az utóbbi 16 évben már öt alkalommal szerepelt Debrecenben, most a legújabb műsorukkal érkeznek a Nagyerdőre. Színpadra áll Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián duója, Éliás Gyula és a Funkustic Quartet, Bágyi Balázs New Quartet, a Jazzation, Váczi Eszter, Gájer Bálint és a Debrecen Dixieland Band.

Séta, tánc és festés a borral

A szervezők izgalmasnak ígérkező újítással rukkolnak elő az idei jazznapokon. A közönség első alkalommal vehet részt jazztánc-workshopon, mely két debreceni, egy kecskeméti és egy budapesti tánciskola közreműködésével valósul meg. Az oktatók között Pirovits Árpád szteptánc-világbajnokkal, valamint a már több nemzetközi verseny győzteseként ismert koreográfussal, Krasznai Dórával találkozhatunk.

Izgalmasnak ígérkezik a népszerű sétáló bortúra is, melyre előzetes regisztrációval jelentkezhetünk. A sétán szakemberek segítségével tanulhatunk a borok történelméről, illetve arról, hogyan tudjuk az ünnepelt nedű fogyasztásából kihozni a legtöbbet. Aki nemcsak kóstolná, hanem maradandót is szívesen alkotna belőle, a borral festő alkotóműhelyben bontakoztathatja ki kreativitását.

Napközben a családoknak is külön programmal készülnek a szervezők; a Galiba Gyereksarokban kisebbeket és nagyobbakat egyaránt várnak arcfestéssel, óriásbuborékokkal és tartalmas, minőségi játékidővel.

A változatos és minőségi gasztronómiai kínálatról a legnépszerűbb kiállítók gondoskodnak, így a bor és jazznapok közönsége a streetfood, a grill és az ételkülönlegességek kínálatából egyaránt válogathat.

Jegy-és bérletárak

Fontos kiemelni, hogy a Bor-és Jazznapok is átáll a készpénzmentes fizetési módra, tehát mindenhol bankkártya, mobilapplikáció vagy feltöltőkártya segítségével lehet vásárolni. A lazy bird bérlet 9 ezer forintos jegyáron érhető el július 31-ig, ezután 12 ezer forintért vásárolható meg. A fesztivál lehetőséget biztosít a szépkártyás jegyfizetési módra is. A napijegy a jegyforduló előtt csütörtökre 2900 forint, a pénteki és a szombati napra 3300 forint, vasárnapra pedig 2900 forint. A jegyforduló után az első napon 3800 forint, pénteken és szombaton 4300 forint, vasárnap pedig szintén 3800 forint. A jegyfordulót követően válik elérhetővé a kedvezményes diákjegy.

Ajánlatok