accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Amikor a gyerekek igényei ütköznek

utazomajom /

Bizony, számtalanszor előfordul a családok életében, hogy a különböző korú gyermekek teljesen mást szeretnének csinálni. Sőt, olykor még az is megesik, hogy ezek a tevékenységek igencsak zavaróak a másik fél számára.

Mivel manapság egyre több a patchwork család, gyakran előfordul, hogy a megszokott 3-4-5 évnyi korkülönbség megnő akár 10-12 évre is. Ilyenkor pedig aztán teljesen más köti le az újszülöttet és a kiskamaszt. De mit lehet ilyenkor tenni? Mai cikkünkben ennek jártunk utána!

Fő a rugalmasság!

Talán ez a legfontosabb tényező, ami az ilyen családokat egyben tartja. Éppen ezért ott, ahol a nagyobbik gyerek Michael Jordan nyomdokaiba szeretne lépni, ott végképp szükség lesz arra, hogy megtudjuk, hol kaphatók babakocsik olcsón.

Egyrészt már szinte biztosan nem kell túl sok gyermeket kiszolgálnia a kiválasztott darabnak, hiszen általában 1-2 közös gyermeknél megállnak a párok, másrészt a babánk úgyis mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a családi élet szerves része legyen. Nem lehet őt parkolópályára tenni, ha ő nem szeretné.

Így ha ügyesek vagyunk, akkor amíg a nagyobb kosarazik, a kicsit el tudjuk vinni sétálni a VidaXL kínálatában kapható babakocsik valamelyikében. De hogy melyikben is, az sok mindentől függ: a terepviszonyoktól, a kényelmi faktortól, vagy épp attól, hogy hány gyereket kell benne szállítani.

Amíg mi sétálunk…

Addig a nagy kezében ott pattoghat a kosárlabda. Persze nem szükségszerű, hogy a gyermek egyedül játsszon: akár saját, akár “bónuszszülője” is kimehet vele, sőt akár barátokat is át lehet hívni, hogy minél komfortosabban és elégedettebben érezze magát a kiskamasz.

Az, hogy milyen kosárlabdával vagy épp milyen szettel lepjük meg, az saját döntésünk. Akadnak, akik csak a labdába invesztálnak, múló hóbortként tekintenek a kosárlabda iránti szenvedélyre. Vannak viszont olyanok, akik felettébb komolyan veszik a projektet, és nem restek akár falra fúrható palánkot is beszerezni.

Persze palánk nélkül első blikkre fabatkát sem ér egy kosárlabda, pedig megannyi játékot lehet vele játszani. Aki profi kosaras szeretne lenni, annak bizony nem csupán a kosárra dobást kell gyakorolnia, hanem a labdavezetést és a passzolást is.

Mindenkinek kell a figyelem!

Több gyermek esetén ez okoz igazán nehézséget, ám ha megvan bennünk a szándék, és jól tudunk szervezni, akkor minden korú és nemű gyerek megkapja a hőn áhított figyelmet.

Ez sokszor annyiban merül ki, hogy a rendelkezésére bocsátjuk a megfelelő játékszereket, sokszor pedig abban, hogy kikapcsolva minden mást csak rájuk figyelve elmélyülten játszunk velük, akár kosárlabdát is!

Persze távolról sem állítjuk azt, hogy ez egyszerű menet, ám ha tudjuk, hogy a családi békéhez szükséges eszközöket be tudjuk szerezni a VidaXL kínálatából, akkor már jóval könnyebb dolgunk lesz!

Ajánlatok