accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Átfoglaláskor drágábban adja a Ryanair a repülőjegyeket, nagyon figyelj!

utazomajom /

Az egyik olvasónk kiegészítésként reagált az “Így szórakozik a Ryanair az ingyenes átfoglalással: angol nyelven ingyenes, magyarul 63.000 Ftcímű cikkünkre.

Neve elhallgatását kérő olvasónk mutatott rá, hogy ingyenes átfoglalásra nincs lehetőség szeptemberi utazás esetén. Az üzenetben olvasható, hogy ketten utaztak volna Máltára szeptember 7-14 között, azonban minden esetben a 63.000 forintos foglalási díjat számolt fel a Ryanair, függetlenül attól, hogy magyarul, angolul, applikációban, vagy böngészőben próbálkozott a jegyvásárlással.

Azonban, ha megpróbálok átfoglalni teljesen véletlenszerű időpontra és ugyanezen időpontra simán a weboldalon is rákeresek, mintha új jegyet szeretnék venni, brutális, több, mint kétszeres jegyár különbség van. Ugyanaz a járat, ugyanaz a nap, oda-vissza. – írja.

Az érthetőség kedvéért néhány képernyőfotót is kaptunk.

Járatmódosítással a jegyek november 17-24-ig 66.228 Ft-ba kerülnek, ez az átfoglalási díj nélküli ár 2 főre, szóval csak a jegyár. Simán a weboldalon újonnan kiválasztva pedig ugyanez, ugyanerre a dátumra, szintén 2 főre 27.956 Ft.

Foglalás kiválasztása, járatmódosítás

Új dátum kiválasztása járatmódosítással

Új dátum kiválasztása járatmódosítás nélkül, az oldalon

Jól látható, hogy járatmódosítással a jegyek 2 főre: 66.228 Ft-ba kerülnek (módosítási díj nélkül), míg bárki számára a weboldalról 32.612 Ft-ért vásárolható meg ugyanez.

Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben sok ember kényszerül a járatot átfoglalni (lemondani nyilván nem érdemes), mert nem biztos, hogy be tudják vállalni a 2 hét karantént. De az, hogy a Ryanair a minimális rugalmasságot sem mutatja, sőt úgy tűnik szándékosan megkárosítaná az olyan ügyfeleit, akik egyébként már kifizették a jegyárat, úgy gondolom kimeríti a tisztességtelen üzleti magatartás fogalmát. Ha ugyanaz a dátum új útként x összegbe kerül, akkor átfoglalással miért kerül a 2x-esébe? Mindezt úgy, hogy még átfoglalási díjat is felszámol (63 ezer HUF 2 főre). – zárja olvasónk.

Lemondani egyébként tényleg nem érdemes, ha nem tudunk utazni, várjunk az utolsó pillanatig, hátha lemondásra kerül a légitársaság részéről a járat. Ráadásul ha két héten belüli a törlés, akkor komoly kártérítés is jár, erről a részleteket ide kattintva olvashatod.

Az ilyesféle átverés egyébként nem idegen a nagy cégeknél, az Airbnb is drágábban adja a szállásokat ha kreditből vásárolunk, bár ott azért nincs ekkora különbség. A konklúzió csupán annyi, hogy vásárláskor nem érdemes kapkodni, több szemszögből, több oldalon is érdemes megnézni ugyanazt a repülőjegyet.

 

Ajánlatok