accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az energiahatékony otthon a jövő otthona

Katya /

Az energia- és klímaválság az életünk átgondolására késztet minket, hiszen miközben a lakosság energiaigénye exponenciálisan növekszik, a fosszilis energiahordozók egyre csökkenő mértékben állnak rendelkezésre.

A legnagyobb energiafogyasztók a háztartások, így a jövő otthonait az élhetőség, a fenntarthatóság és az energiahatékonyság kell, hogy jellemezze. A megújuló, ún. zöld energiák mint a nap-, szél- és geotermikus energia korlátlanul és mindenki számára elérhetőek, kitermelésük károsanyag-kibocsátással nem jár, így az ezek által termelt elektromos energia lesz a jövő energiaforrása.

A jövő otthona már a jelen

Az energiafordulat jelentette kihívások komoly feladat elé állítják az egyes kormányokat, vállalatokat, tudósokat és szakembereket. A cél a megújuló energiaforrások által előállított energia tárolása, hatékony felhasználása, irányítása a jövő otthonában.

Az otthonok energiaszolgáltatóktól való függetlenségének megteremtése komoly megmérettetés elé állítja az épületgépészeti berendezéseket gyártó vállalatokat is, hiszen a jövő technológiáját már ma meg kell alkotniuk. Energiahatékony, integrált és stabil megoldásokra van szükség, hogy a következő generációknak is maradjon élettere bolygónkon.

A tökéletes négyes

Az energiaelőállítás, -tárolás, -hatékonyság és -menedzsment négyese jelenti a jövő otthonainak alapját.

A rendelkezésre álló zöld energiaforrások intelligens kihasználása jelenti az otthonok saját energiaszükségletének fedezetét, az energiafüggetlenséget.

A megújuló forrásokból, például napelemből származó elektromos áram tárolása már megoldható egyrészt akkumulátorok segítségével, másrészt hő formájában melegvíz-tárolók segítségével.

Az energia optimális felhasználásában, az energiahatékonyság növelésében óriási a potenciál. A modern épületgépészeti megoldások, mint a hőszivattyúk, hővisszanyerős szellőztetők által a hőmennyiség nagy része már visszanyerhető.

A megújuló energiaforrásokból származó elektromos energia helyben történő felhasználásának intelligens vezérlése a következő nagy kihívás, amelyre az innovatív épületgépészeti berendezéseket, megoldásokat kínáló cégek, így a STIEBEL ELTRON már ma is kínál megoldásokat.

Megoldások a jövő otthonába

A már napjainkban is rendelkezésre álló, a jövő zöld otthonának egyik legkorszerűbb épületgépészeti megoldásai a hőszivattyúk, amelyek a levegőből, vízből vagy a talajból nyerik ki a fűtéshez, hűtéshez, meleg víz előállításához szükséges hőt.

Hogy az így nyert fűtési hő vagy meleg víz ne csak a keletkezés idején legyen használható, puffer- és melegvíz-tárolók állnak rendelkezésre, így még hatékonyabban kihasználhatja a környezetben rejlő energiákat. A puffertárolók minimális veszteséggel tárolják a hőt a későbbi felhasználáshoz, általuk a fűtési rendszerek rugalmasabban tervezhetők, a fűtés hatásfoka és komfortja növelhető, ezzel egyidőben a károsanyag-kibocsátás csökkenthető.

Ajánlatok