accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Idén is elstartol a Budapest Airport jótékonysági futóversenye

utazomajom /

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapest Airport a Runway Run névre keresztelt éves jótékonysági futóversenyét. Az erre az alkalomra lezárt 1-es futópályán légiközlekedési szakemberek, sportolók és a turizmus szektor szereplői állnak rajthoz egy jótékony cél érdekében: a nevezési díjakból befolyt összeggel a Budapest Airport a SUHANJ! Alapítványt és az Anthony Nolan Alapítványt támogatja.

A koronavírus járvány minden iparágra jelentős hatást gyakorolt, kiváltképp a légiközlekedést érintette súlyosan, ennek ellenére a Budapest Airport ebben az időszakban is kiemelten fontosnak tartja, hogy az immár hagyománnyá vált Runway Run futóverseny nevezési díjából jótékony célokat támogasson. A verseny már megszokott feltételeit a hatályos előírásokhoz és ajánlásokhoz igazítva a Budapest Airport úgy döntött, nem hagyja cserben sem az évek óta részt vevő futókat, sem az alapítványokat. A meghívásos alapon megrendezett futóversennyel a repülőtér-üzemeltető évek óta a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató magyar SUHANJ! Alapítványt, és a leukémiás betegek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványt támogatja.

Az idei Runway Runt szeptember 19-én, szombaton rendezik meg. 2020 már a nyolcadik év, amikor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáját fél napon keresztül a repülőgépek futóművei helyett futócipők koptatják. A versenyen a légiközlekedés világából érkező futók, különböző nagyvállalatok csapatai és a SUHANJ! Alapítvány sportolói vesznek részt, de néhány szerencsés a Budapest Airport által meghirdetett nyereményjátékon keresztül is nyerhet nevezési lehetőséget.

Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte: „A Runway Run minden évben kiemelten fontos esemény a repülőtér életében. Az idei év még különlegesebb, hiszen az elmúlt hónapok történései minden eddiginél erősebb összefogást kívánnak meg tőlünk – hangsúlyozta a vezérigazgató. Hozzátette: – A Budapest Airport felelős vállalatként fontosnak tartja az olyan szervezetek támogatását, mint a SUHANJ!, akiknek köszönhetően évek óta osztozunk a közös sportolás örömében, vagy épp az Egyesült Királyságban működő Anthony Nolan alapítvány, akik leukémiás gyermekek gyógyulását segítik. Együtt erősebbek vagyunk.”

A Runway Run a felnőttek mellett gyerekeknek is biztosít lehetőséget arra, hogy egy különleges környezetben állhassanak rajthoz: míg a felnőttek 5 és 10 kilométeres távon mérettetnek meg, a 6 és 15 év közötti gyerekek 1,5 kilométeren is kipróbálhatják magukat az 1-es futópályán.

Ajánlatok