accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Csobbanj a nyárba utasbiztosítással: vízi kalandokhoz elengedhetetlen! + Nyereményjáték!

utazomajom /

A vízi sportok szerelmeseinek nem kell messzire utazni, ha sportolni szeretnének, itthon és a környező országokban is számos helyen hódolhatnak szenvedélyüknek, ráadásul egyre több tevékenység közül választhatnak. A hobbi- és extrémsportok azonban soha nem veszélytelenek, ezért utasbiztosítás nélkül nem érdemes útnak indulni. Mielőtt bármelyik biztosítást megkötnénk, érdemes átnézni a feltételeket, ugyanis a vízisportok terén számos különbséget találhatunk a csomagok között. 

A vízi sport kategóriába biztosítási szempontból sok minden beleesik, az úszástól a vízisíelésen át egészen a sárkányhajózásig. Ezek között vannak kevésbé veszélyes és akár életveszélyes sportok is, ezért nem meglepő, hogy a biztosítók részletes listát tesznek közzé arról, hogy mire térítenek és mire nem.

A játék lezárult.

Általános szabályként elmondható, hogy az alap utasbiztosítások kiterjednek azokra a hobbi szinten űzött sporttevékenységre, amelyekhez nem szükséges semmilyen előképzettség, és szervezett keretek között zajlik. Az általános leírásokban azonban kevés a konkrétum, ezért a biztosítók sokszor csatolnak ehhez egy listát is, ami a tényleges sporttevékenységeket sorolja fel, illetve az azokhoz kapcsolódó térítési lehetőségeket. Utazómajom látogatóként 10% kedvezménnyel kötheted meg utasbiztosításodat az alábbi linkre kattintva: Bank360 utasbiztosítás kalkulátor és használd a MAJOM10 kuponkódot. *

Szórakoztató vízi sportok: jetski, szörf, vízisí, “banán”, wakeboard

A vízpartok mentén számos eszköz közül lehet választani, amelyek többsége rendeltetésszerű használat esetén nem veszélyes. Ilyen többek között a jetski, a motorcsónakázás, a szörf, a vontatott vízi banán, a vízisí, a wakeboard vagy az itthon is egyre népszerűbb sup board. Ezek általában az alapbiztosítás által fedezett tevékenységek között vannak, de itt is érdemes észben tartani, hogy viharos időjárásban vagy megfelelő úszótechnika hiányában ezek is veszélyesek lehetnek.

Ez azért is fontos, mert a biztosítók baleset esetén a körülményeket is figyelembe veszik, nem csak azt, hogy az milyen tevékenység űzése közben történt. Vannak emellett olyan tevékenységek is, amelyekre csak kiegészítő extrém sport biztosítás kötése mellett vállal kockázatot a biztosító: ilyen például a sziklaugrás vagy a búvárkodás.

Hasonlítsd össze a biztosítók ajánlatait és feltételeit egy helyen: Bank360 utasbiztosítás kalkulátor >>>

Kajakozás, vadvízi evezés

A vadvízi evezéssel (raftingolással) kapcsolatban különböző szintekkel találkozhatunk a biztosítók leírásában, ami egy kezdő evezőnek nem biztos, hogy ismerős. A nemzetközi besorolás alapján kilenc osztályba lehet besorolni a vizeket, ugyanezt alkalmazzák a biztosítók is. A kilenc szinten belül három síkvízi és hat vadvízi kategória van. A síkvizekre a biztosítók nem szabnak külön feltételeket, mivel ezek különösebb kockázat nélkül evezhetők, de az időjárásra és a körülményekre még ebben az esetben is figyelni kell. A síkvízi kategóriákba sorolhatjuk a legtöbb hazai tavat és folyót, amelyek többségére minden alapbiztosítás megfelel, extrém kiegészítést nem kell kötni hozzá.

A WW1 és a WW2 nehézségű szakaszokra általában elegendő az alapbiztosítás, de vannak olyan biztosítók, amelyeknél már ez a sport is pótdíjas. WW3-tól már nehéz vadvíznek számítanak az ilyen besorolású helyek, komoly tapasztalat nélkül nem érdemes ilyen szintű vizeken evezni. Kiegészítő biztosítást legfeljebb WW4-ig lehet kötni.

Vitorlázás

A vitorlázáshoz általában elég egy alapbiztosítás, azt azonban ki szokták kötni a biztosítók, hogy mi az a határ, amíg el lehet távolodni a parttól. A maximum 20 kilométer körül van, ennél messzebbre nem érdemes menni. Felségvizeken történő vitorlázáshoz kiegészítő, extrém sportos biztosítást kell kötni.

Ami biztosan kizáró ok: alkohol, tudatmódosító szerek

Ha az elszenvedett baleset összefügg azzal, hogy a biztosított korábban alkoholt vagy más tudatmódosító szert fogyasztott, akkor nem fog fizetni a biztosító. Úszni semmiképp ne induljunk el ittasan, de evezni és más sportágakat sem érdemes alkoholfogyasztás után kipróbálni.

Utazómajom látogatóként 10% kedvezménnyel kötheted meg utasbiztosításodat az alábbi linkre kattintva: Bank360 utasbiztosítás kalkulátor és használd a MAJOM10 kuponkódot. *

Eltérhetnek a feltételek

Amellett, hogy a biztosítók ajánlatait érdemes összehasonlítani online kalkulátorral a díjak miatt, a vízi sportoknál azt is fontos megnézni, hogy biztosított tevékenységek között van-e, amit mi is szeretnénk csinálni az utazás során. Különbségek ugyanis előfordulhatnak, ami azt jelenti, hogy amire az egyik biztosító vállalja a kockázatot, arra egy másik már nemet mond. A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorában a díjak és konstrukciók összehasonlítása előtt érdemes a megfelelő utazási célt kiválasztani. Itt 6 kategória (mint például tengerparti nyaralás, extrém sport) közül választhatunk, így az összehasonlítás során már azokat az ajánlatokat kapjuk meg, amelyek a kiválasztott tevékenységre szólnak.

A játék lezárult. A játék nyertese Bakonya-Hamar Csilla! Gratulálunk, és köszönjük mindenkinek a részvételt.

Nyereményjáték

*A kuponkód 2023.09.01-ig érvényes és a www.bank360.hu oldalon utasbiztosítás kötése esetén váltható be, a beváltott kuponkód 10% kedvezményre jogosít az ajánlati listában “Bank360 kedvezmény” szöveggel megjelölt termékekre. Egy Felhasználó több alkalommal is felhasználhatja a kuponkódot. Egy szerződés kötésekor egyszerre csak egy kupon váltható be. A kedvezmény a megjelölt termékek biztosítási díjából kerül levonásra. A kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze. A kupon értéke készpénzre nem váltható. A teljes körű tájékoztatás megtalálható a https://bank360.hu/hirdetmenyek oldalon, a Bank360 Kedvezmény Kupon felhasználási feltételei elnevezésű dokumentumban.

Ajánlatok