Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Erre figyelj, ha nemsokára Ryanair járattal utazol

2018. január 12. péntek, 19:47 - lanymajom
Légitársaság Ryanair

A Ryanair tegnap e-mailben és a honlapján közleményben is értesítette az utasokat a hétfőtől érvénybe lépő új poggyász szabályzatáról. Nézzük mire kell majd ügyelni.

Feladott poggyász

A feladott poggyász súlykorlátozása 15 kg-ról 20-ra változik. Ezen felül a költségeken is spórolhatunk, hiszen 35 euróról 25-re csökken a poggyász feladási díja.

Kézipoggyász

Kézipoggyász esetén továbbra is két darabot szállíthatunk, viszont ezen a téren is lesznek változások. Amennyiben két kézipoggyásszal utazol, akkor a nagyobbat a beszállítókapunál le kell adnod a személyzetnek. Ezt a táskát a raktérben fogják szállítani, de külön díj felszámítására nem kerül sor. Ha mind a két csomagodat magaddal szeretnéd vinni a fedélzetre, abban az esetben elsőbbségi beszállás szolgáltatást kell hozzáadnod a foglaláshoz.

Mi az oka a változtatásoknak?

A légitársaság közleménye szerint a késések elkerülése végett vezetik be az új szabályzatot. Az eddigi tapasztalatok szerint nagyon sokan utaztak két kézipoggyásszal, ami lassította a beszállítási folyamatot és késésekhez vezetett. A Ryanair álláspontja alapján az új szabályok bevétel kiesést fognak jelenteni a cégnek, hiszen a feladott poggyászok díjai csökkentek, úgyhogy ők ezt a változtatást egy nagylelkű lépésnek látják.

Hogyan fogják ezeket a változtatásokat kivitelezni a beszállításnál?

A beszállítókapunál két sor lesz; egy elsőbbségi beszállásos, illetve egy nem elsőbbségi beszállásos sor.

Mennyibe kerül az elsőbbségi beszállás?

Ha a foglalásnál vásárolod, akkor 5 euróba, ha pedig később adod hozzá, akkor 6 euróba kerül az elsőbbségi beszállás, amit a járat indulása előtt legfeljebb 1 órával hamarabb lehet megvásárolni.

Mi történik akkor, ha valakinek nincs elsőbbségi beszállás a jegyéhez, viszont nem akarja leadni a nagyobb táskáját a személyzetnek?

Abban az esetben megtagadják az utas beszállítását.

Mi történik akkor, ha már rég megvettem a jegyem?

Ha november 1. után vetted meg a jegyed egy január 15-ére vagy későbbi járatra, akkor az új szabályok már téged is érintenek.

Ha úgy döntesz, hogy nem vásárolod meg az elsőbbségi beszállást és inkább leadod a nagyobb kézipoggyászodat, akkor azt javasoljuk, hogy értéket semmiképp se hagyj benne.


Hivatalos közlemény: itt olvasható vagy itt megnézhető

Talán ez is érdekelhet