accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezért nem használhatod felszállás előtt a WC-t a repülőn

lanymajom /

Képzeld el azt a helyzetet, hogy épp beszáltál a repülőbe. Nagyon el kéne menned a mellékesre, a légiutas-kísérők viszont nem engedik, hogy használd a WC-t. Az USA-ban megtörtént az eset és nem lett jó vége. Kellemetlen szituáció, de nem a személyzet a hibás.

Az Egyesült Államokban tavaly leszállítottak egy férfit a Delta egyik járatáról, mivel a még álló repülőgépen, felszállás előtt bement a mosdóba. A férfi azt mondta, hogy nagyon sürgős volt a dolog, de a légiutas-kísérők annak ellenére se engedték meg neki a WC használatát, hogy a járat egyébként is késéssel indult volna. A férfi végül figyelmen kívül hagyta a személyzet utasítását, majd miután elvégezte dolgát visszaült a helyére. Ekkor már megérkezett a gépre a földikiszolgálásért felelős személyzet is, akik felszólították a férfit, hogy hagyja el a gépet. A haragos utas a kérést visszautasította, ezért mindenkit leszállítottak, majd visszaengedtek, kivéve a bonyodalomba keveredett férfit, akire a kapunál már az FBI ügynökök vártak. Végül nem tartóztatták le és még valamennyit vissza is térítettek a jegyéből, de ebből az összegből nem tudott eljutni a célpontjára.

Miért nem lehet használni a WC-t felszállás előtt?

Röviden azért, mert ez a szabály, ami egyébként nem légitársaság függő, mindenhol be kell tartani, hiszen az utasok biztonságát szolgálja. A pilóták nem kezdhetik el a felszállás előkészületeit (például a gurulást a futópályára), illetve landolhatnak addig, amíg minden egyes utas el nem foglalta a helyét. Ha esetleg nehéz lesz a landolás vagy nagy szelek fújnak, az utas meg is ütheti magát a WC-ben, hiszen ott nincs biztonsági öv. Egy vészhelyzet esetén pedig akár bent is ragadhat a mosdóban, ami megnehezíti a menekülést. Egy kivételes esetben lehet elmenni a mosdóba felszállás előtt, mégpedig akkor, ha valamiért hosszabb ideig kell várakozni a repülőgépen, például a rossz időjárási körülmények miatt. Beszállítás közben megengedőbbek a légiutas-kísérők, ha viszont felvillan a biztonsági öv jelzőlámpája, akkor WC-re menni tilos.


Forrás

Ajánlatok