accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan töltsünk el 3 napot az Amalfi-parton?

utazomajom /

„Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad” – írja John Steinbeck Positanóról, és ehhez a megállapításhoz mi csak bólogatni tudunk.

Olaszország egyik legnépszerűbb és legszebb partvidéke, az Amalfi-part (olaszul Costiera Amalfitana) Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén húzódik.

Az Amalfi-part egyik gyöngyszeme, Ravello

A 15 várost magában foglaló területet sokáig csak a tenger felől vagy gyalogosan lehetett megközelíteni, ma azonban -hála a kiépített úthálózatnak- bárki számára elérhető. Nem garantáljuk, hogy 3 nap elegendő lesz a teljes Amalfi-part felfedezésére, de ennyi idő minimum szükséges ahhoz, hogy belekóstolhassatok a dolce vita életérzésbe. Indulhatunk?

1.nap – Egy kis kultúra

Az Amalfi-part szépsége az elmúlt évszázadokban több európai művészt is megihletett, nem csoda, hogy az UNESCO 1997-ben az Amalfi-partot és településeit felvette a Világörökség kulturális helyszínei közé. A látogatást érdemes az ókori történelem és vallási helyek feltérképezésével kezdeni.

Ravello, Olaszország

Maioriban a Sacra Don Clemente Confalone Művészeti Múzeum ér meg egy látogatást, majd irány a szomszédos Minori, az Amalfi-part egyik legrégebbi települése, amelynek területén 1. századból származó római villák maradványai tekinthetők meg. Ugyancsak figyelemre méltó a Santa Trofimena-bazilika, ahol Amalfi védőszentjeinek relikviáit őrzik.

Ebéd előtt menjetek át Praianóra, itt a Torre a Mare középkori tornyából csodás a kilátás (és nem utolsósorban művészeti kiállítása is megtekinthető). Ebédelni a tengerpart melletti Marina di Praia bármelyik éttermében javasolt, remek tengeri fogásokat lehet kóstolni.

Végtelenség terasza, Ravello

A délutánt folytassátok Ravellóban, a zene városában, ahol 1932. óta évente megrendezik a Wagner-fesztivált (más néven Ravello-fesztivált) annak tiszteletére, hogy Richard Wagner zeneszerző a dél-olaszországi kisvárosban alkotott. Ravellóban sétálva kihagyhatatlan a Villa Rufolo, amelynek kertjéből varázslatos kilátás nyílik a Salernói-öbölre. Szintén kihagyhatatlan fotótéma a Villa Cimbrone és a Terazza dell’Infinito (Végtelenség terasza). 

2. nap – Szigetek felfedezése

A napot érdemes egy csésze finom olasz kávéval és péksüteménnyel kezdeni, majd irány a szigetvilág! A Nápolyi-öbölben három sziget található: Capri, Ischia és Procida más-más izgalmakat tartogat.

Capri a legelismertebb és legegyszerűbben megközelíthető sziget az Amalfi-partról (közvetlen kompjáratok közlekednek Amalfi és Positano között). Capri és Anacapri városában elegáns butikok, hangulatos kávézók és éttermek sorakoznak, aki pedig inkább a természeti csodákra kíváncsi, a Grotta Azzurra (Kék Barlang) felkeresése csónakkal felejthetetlen program lesz.

Ischia

Ischia szigetén a fekete homokos tengerpartot ajánljuk Maronti városában, majd kötelező megkóstolni egy nagy tál spagettit a sziget egyik tengerparti étteremben. Ischia különlegességei a vulkáni utóműködés során létrejött termálvizű források, amelyek köré számos gyógyszálló épült. A sziget csak hajóval közelíthető meg, rendszeres járatok indulnak Nápolyból és Pozzuoliból.

Procida (fotó: Erwin Doorn / Unsplash)

A harmadik sziget, Procida egy igazi gyöngyszem! Alig 4 km²-es területén nincs sok látnivaló, mégis egyre több turista választja a zsúfolt Capri helyett. A sziget történelmi központjából, a Terra Muratáról csodás panoráma nyílik a kikötőre és a Nápolyi-öbölre. Ha igazán hangulatos éttermet kerestek, a Corricella kikötő halászhajói tökéletes hátteret biztosítanak egy romantikus ebédhez. Mielőtt visszaindulnátok a szárazföldre, vásároljatok be egy pékségben, kötelező megkóstolni Ischia specialitását, a citromkrémmel töltött “lingua” sütit.

3. nap – Strandolás

Két aktív nap után jöhet a jól megérdemelt pihenés! A 3. napra nem maradt más hátra, mint bérelni egy csíkos napernyőt és ellazulni a napozóágyon.

Strandolás Positanóban

Positanóban a Beach Grande erre tökéletes helyszín lehet, aki csendesebb helyet keres, nézze meg Fornillót. Praianón található a One Fire Beach, ahol koktélok társaságában gyönyörködhettek a naplementében. Aki luxusra vágyik, a Laurito strandot keresse, amely Positano mólójából privát hajóval érhető el. Amalfiban pedig a Santa Croce kavicsos strandot érdemes felkeresni. A nap és a nyaralás lezárásaként egy gyertyafényes vacsorát javaslunk Positanóban vagy Amalfi főterén, természetesen egy pohár helyben készült limoncello társaságában.


Forrás: theculturetrip.com

Fotók: pixabay.com, unsplash.com