accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Koronavírus: Ilyen feltételekkel utazhatsz Ciprusra

utazomajom /

[Frissítés, 2020.05.23]

Május 22-én Yiannis Karousos közlekedési miniszter bejelentette, hogy Ciprus június 9-től fokozatosan megnyitja a határait a turisták előtt – írja a dailymail.co.uk

A szakaszos megnyitás kezdetben csak 13 EU-s országnak teszi lehetővé a turista célú beutazást Ciprusra, köztük Magyarország számára is. Hiába az orosz és a brit vendégek látogattak eddig legnagyobb számban a szigetországba, mivel jelenleg ott magas a fertőzési ráta, így ők még egy ideig nem utazhatnak. Ez jó hír a többek között a magyaroknak is, hiszen így még nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat Cipruson.

Ciprus három csoportra osztotta azokat az országokat, amelyek számára engedélyezi a beutazást a fertőzöttség mértékétől függően. Az első csoport, amelybe Magyarország is tartozik, június 9-től utazhat az országba. Az utasoktól negatív koronavírus tesztet kérnek. Június 20-tól azonban már tesztre sem lesz szükség az első csoportba tartozó országok számára.

Tehát: a magyarok teszttel június 9-től, teszt nélkül június 20-tól utazhatnak Ciprusra.

Ciprusra már 44.000 Ft-tól utazhatsz egy hétre szállással és repülővel együtt. Érdekel? Kattints ide.


Cipruson ezidáig 914 koronavírus fertőzést regisztráltak. Az új esetek száma hetek óta napi 10 alatt van, tehát joggal várhatjuk, hogy megnyissák az országot a turisták előtt.

Ciprusra jelenleg turistaként nem utazhatunk. Sem a larnakai, sem a páfoszi repülőtér nem indít és fogad turizmus céllal járatokat. Az jelenlegi légtérzár május 28-ig van érvényben. A Ciprusra hazatérőkre Magyarországhoz hasonlóan 14 napos hatósági házi karantén vár.

Ciprusra most igen kedvező áron, már 42.000 forinttól foglalhatsz egy hetes nyaralást szállással és repülővel! A részletekért kattints ide!

Yiannis Karouso közlekedési miniszter a napokban nyilatkozta, hogy folyamatosan nyomon követik az eseményeket és kidolgozás alatt van egy terv, melyben meghatározzák, hogy milyen feltételekkel, milyen országok állampolgárai számára és mikor tudják újranyitni a határokat. A repülőterek újbóli megnyitásakor továbbra is nagyon szigorú feltételek vonatkoznak majd a Ciprusra érkező turistákra, de az újranyitás után az ide érkező vendégeknek nem rendelhetünk el 14 napos karantént. Az emberek kikapcsolódni, pihenni jönnek az országba – tette hozzá Yiannis Karouso.

A kiszivárgott információk alapján június 9-től érkezhetnének az első turisták az országba. A hivatalos bejelentést jövő hétre ígérték.

Ahogy az várható volt, a turizmustól leginkább függő országok kezdik az enyhítéseket. Cipruson az idegenforgalom a bruttó hazai össztermék 13%-át teszi ki. A kormány idén 60 százalékos visszaesésre számít, hiszen a két legnagyobb beutaztató, Oroszország és Anglia még javában küzd a járvánnyal.

További cikkeink a témában: Görögország, Horvátország, Izland, Spanyolország, Szlovénia, Olaszország

Ajánlatok