accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Marokkóba készülsz? Fezbe is látogass el, hiszen csodákra bukkanhatsz

lanymajom /

Fez Marrákestől 8 óra busz- vagy vonatútra található, de mindenképpen megéri a fáradozást. Ez az ország egyik legkülönlegesebb városa, ami a helyiek vallási, szellemi, kulturális és sokak szerint spirituális központja is. Megtekinthetjük a világ legnagyobb kiterjedésű óvárosát, azaz medináját és itt található a világ legrégebbi könyvtára és egyeteme is.

Az óváros

Fez óvárosát több ezer szűk kis sikátor alkotja. Felfedezhetjük ezt a labirintust egyedül is, nyugodtan elveszhetünk az utcácskákban, hiszen “rossz” környékbe nem fogunk belefutni, de ha az igazi eldugott kis műhelyeket és érdekességeket is meg szeretnénk figyelni, akkor érdemes inkább helyi idegenvezetővel elindulni. A vezetést a szálláson ajánlott foglalni, mivel helyben nagy az átverés veszélye.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/9508280@N07/24401365321

Bőrmegmunkálás

Különleges élményben lehet részünk a bőrbazárban, ahol szemügyre vehetjük a bőrkészítés évszázados hagyományait. A bőrkészítés rettentő erős szaggal jár, úgyhogy ne csak a színkavalkádra számítsunk.

Kairaouine mecset

A mecsetben található a világ legrégebbi egyeteme és könyvtára, melyet 859-ben alapítottak. Ez az afrikai kontinens legnagyobb temploma, mely összesen 22.000 hívő fogadására alkalmas. Sajnos megtekinteni csak kívülről szabad, de ha nyitva találunk egy ajtót, akkor be lehet pillantani.

Ajánlatok