Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Marokkóba készülsz? Fezbe is látogass el, hiszen csodákra bukkanhatsz

2018. április 18. szerda, 19:50 - lanymajom
Afrika Marokkó Hírek

Fez Marrákestől 8 óra busz- vagy vonatútra található, de mindenképpen megéri a fáradozást. Ez az ország egyik legkülönlegesebb városa, ami a helyiek vallási, szellemi, kulturális és sokak szerint spirituális központja is. Megtekinthetjük a világ legnagyobb kiterjedésű óvárosát, azaz medináját és itt található a világ legrégebbi könyvtára és egyeteme is.

Az óváros

Fez óvárosát több ezer szűk kis sikátor alkotja. Felfedezhetjük ezt a labirintust egyedül is, nyugodtan elveszhetünk az utcácskákban, hiszen “rossz” környékbe nem fogunk belefutni, de ha az igazi eldugott kis műhelyeket és érdekességeket is meg szeretnénk figyelni, akkor érdemes inkább helyi idegenvezetővel elindulni. A vezetést a szálláson ajánlott foglalni, mivel helyben nagy az átverés veszélye.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/9508280@N07/24401365321

Bőrmegmunkálás

Különleges élményben lehet részünk a bőrbazárban, ahol szemügyre vehetjük a bőrkészítés évszázados hagyományait. A bőrkészítés rettentő erős szaggal jár, úgyhogy ne csak a színkavalkádra számítsunk.

Kairaouine mecset

A mecsetben található a világ legrégebbi egyeteme és könyvtára, melyet 859-ben alapítottak. Ez az afrikai kontinens legnagyobb temploma, mely összesen 22.000 hívő fogadására alkalmas. Sajnos megtekinteni csak kívülről szabad, de ha nyitva találunk egy ajtót, akkor be lehet pillantani.

Talán ez is érdekelhet
Szeretnél utazni?