accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megnyílt a Jewel, a szingapúri Changi reptér új ékszerdoboza

cerkofmajom /

Április 17-én megnyitotta kapuit a szingapúri Changi repülőtér legújabb épületszárnya, a Jewel, amely új dimenziót nyit a reptéri várakozás terén.

Jewel – több mint átlagos terminál

A Skytrax hét egymást követő évben is a világ legjobb repülőterének választotta a szingapúri Changi repteret, amely ezek után sem tud megülni a babérjain. Szerdán ugyanis átadták az új épületszárnyat, a Jewelt, amely jóval több, mint egy átlagos terminál.

Séta a “dzsungelben”, életnagyságú állatszobrok között
Csúszdák a Canopy Parkban

Már csak az ára miatt is, hiszen 1.3 milliárd dollárba került a 135 ezer négyzetméteres komplexum, amelyben az üzletek, éttermek mellett a világ legnagyobb beltéri vízesése is helyet kapott. Az épület üvegkupolájának közepéről, 40 méter magasról zúdul le a vízesés, amely naplemente után a szivárvány színeiben pompázik. A vízesés köré több mint 900 fát és pálmafát, valamint 60.000 cserjét és egyéb növényt ültettek, az eredmény -az életnagyságú állatszobrokkal együtt- igazi dzsungelhangulat lett. Szingapúr, a “zöld metropolisz” egyébként is híres parkjairól, ezután már a repülőtéren sem kell nélkülözni a zöld területeket.

A világ legmagasabb fedett vízesése 40 méter magas
Andy Cao és Xavier Perrot alkotása a 16 felhőből álló installáció

A gigantikus épületrész a Changi repülőtér négy terminálja közül hármat köt össze, a cél pedig az, hogy tovább növelje a Szingapúrba látogató és az ott megálló utasok számát.

Pokemon Center és kapszulahotel

A Jewelben több mint 280 éttermet és üzletet találunk, köztük természetesen a legnagyobb világmárkákat is. Éttermek közül igazi kuriózum a New York-i burger óriás, a Shake Shack vagy a brit étteremlánc, a Burger & Lobster legújabb tagja. Több vadonatúj márka is Szingapúrban debütál, többek között itt nyitja meg kapuit a Pokemon Center Singapore, és először Ázsiában a Changi ad helyet a YOTELAIR nevű kapszulahotel-lánc 130 „szobájának”.

Útvesztő a Canopy Parkban
Séta a fák fölött kifeszített hálón

Az április 17-i nyitás után egyelőre csak a Jewel egy része lesz elérhető az utasoknak, az egyéb attrakciók, például az útvesztő, a csúszdapark vagy a 25 méter magas, hálóból készült lombkoronasétány csak június 9-től lesz látogatható.

(Fotók: Jewel Changi Airport Devt Pte Ltd.)

 

Ajánlatok