accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mire figyeljünk utazás foglalásokor? – 5 tipp, ami segíthet Covid idején !

utazomajom /

A 2020-as év valószínűleg senkinek sem úgy alakult, ahogy tervezte! Rengetegen kényszerültek lemondani a már régóta áhított kirándulásokat! A világjárvány fenekestül felforgatta az utazási szokásainkat, az eddig egyszerűbben leszervezhető úti célok is bonyolultabbá váltak. Azonban, ahogy a gazdaság más szektorai, a turizmus is elkezdett szépen lassan éledezni és ez kiváló alkalmat nyújt arra, hogy mi utazni vágyók is kivegyük a részünket belőle! Mielőtt elkezdenéd megtervezni az idei első utadat a karantén után, mindig tartsd észben, hogy a saját, a családod és a turizmus szektoraiban dolgozók egészségének megőrzése a legfontosabb!

A következőkben 5 tippet olvashattok, ami segíthet az idei nyaralás megszervezésében!

1. Tervezz a közelben

Az idei év sajnos nem arról fog szólni, hogy minél több pecsétet szerezzünk az útlevélbe. Azonban nincs ok a csüggedésre, hiszen szuper jó úti-célokat találhatunk a közelben. Anélkül is, hogy elhagynánk az országot. A Balaton egyértelműen az egyik legváltozatosabb kiránduló helynek számít itthon. Minden alkalommal újabb meglepetést találhatunk a tó környékén, legyen az északi vagy déli part: egy hangulatos kávézót, túraútvonalat vagy éttermet. De ha már vízpart, akkor a Tisza-tó is mindenképp említésre érdemes, tökéletes kirándulóhely, rengeteg sportlehetőséggel. Ha a természetben szeretnénk elveszni, akkor az Őrségnél varázslatosabb helyet, keresve sem találhatunk. Mindössze arra szeretnénk rámutatni, hogy nem kell feltétlenül a tengerentúlra utazni, ahhoz hogy az ismeretlennel találkozzunk! Illetve a belföldi úti-célok is teljesen megfelelőek arra, hogy a család vagy a baráti társaság minőségi időt töltsön el egymással.

2. Figyelj a foglalásra

Ha törlésre került már a járatod és megengedheted magadnak, akkor törekedj az átfoglalásra a visszatérítés helyett! Ezzel támogatod a légitársaságokat is, illetve nem kell kukába dobnod a már meglévő terveidet sem, csupán halasztani. Ha még nem foglaltál, de a következő hónapokban külföldre tervezel utazni, akkor érdemes észben tartani, hogy melyik légitársaság ajánl ingyenes átfoglalást. Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben csak az átfoglalás díját engedik el, az esetleges jegyár különbözetet nem. Tehát ha egy 10.000 forintért vásárolt repülőjegyed átfoglalnád egy másik időpontra, amikor 12.000 forintba kerül az út, akkor a 2.000 forint különbözetet ki kell fizetned. A későbbi bonyodalmak elkerülése miatt törekedj arra, hogy a légitársaság oldalán vásárold meg a jegyed, ne közvetítő oldalon keresztül, mert az esetleges járattörléssel járó visszatérítést sokkal könnyebben lehet intézni közvetlenül. Ebben a bizonytalan időszakban érdemes ingyenesen lemondható szállást és autóbérlést foglalnod, még akkor is, ha esetleg egy picit drágább.

3. Lemondás időben

Ha minden szervezés ellenére mégis úgy döntesz, hogy elhalasztod az idei nyaralást, akkor a lemondásokat mindenképp a szállással indítsd, valamint a már lefoglalt túrákkal és egyéb programokkal. Ha nem lemondható opciót választottál, próbálj minél hamarabb kapcsolatba lépni a szállásadóval és a túraszervezőkkel a lemondásod miatt, így lehetőségük lesz másnak továbbadni a szobát vagy a túrát. Ebben az esetben elnézőek lehetnek, méltányossági alapon visszautalhatják a foglalás összegét vagy annak egy részét. Ez a gesztus még ösztönözheti is őket arra, hogy enyhítsék a rád vonatkozó szabályokat, és veled is és a következő utazóval is rugalmasabbak lesznek. A nemzetközi gyakorlat a vírusos időszak alatt a szállásokkal kapcsolatban egyértelműen pozitív volt: a legnagyobb szolgáltatók (booking, agoda, airbnb stb.) akkor is segítettek a visszatérítésben, ha egyébként nem lett volna kötelességük a feltételek miatt.

4. Tájékozódj

Ha úgy döntenél, hogy mégis a határon túlra utazol se csüggedj, hiszen nem feltétlen kell elengedni a kedvenc európai városodba tervezett hosszúhétvégét. Azonban az úti-cél kiválasztása előtt érdemes minél pontosabban tájékozódni az aktuális korlátozásokról és a fertőzöttség aktuális állapotáról. Fontos, hogy ne csak a tervezés előtt, de az indulás előtti napokban is nézd meg a rád vonatkozó szabályokat, hiszen jelenleg elengedhetetlen, hogy aktuális információkkal rendelkezzünk külföldre utazás előtt. A jelenlegi országonkénti listát a magyarországi karanténkötelezettséggel kapcsolatban az előző cikkünkben olvashatod.

5. Élj a lehetőségekkel

Az itthon még kevésbé ismert cashback, vagyis pénz-visszafizetési szolgáltatás rendkívül hasznos tud lenni, nem csak most, hanem úgy általában! A Bonusway.hu egy teljesen ingyenes szolgáltatás, ami abban segít, hogy az online vásárlásaid után némi pénzt visszaszerezz. A rendszer úgy működik mint egy malacpersely, a bónuszok gyűlnek a felhasználó Bonusway számláján és egy idő után hozzáférhetővé válik a pénzbeli kifizetésre. A Bonusway bónuszokat kínál az olyan portálokhoz mint a Booking.com, Hotels.com, Hotels Combined vagy az Agoda. Foglalásnál tehát szem előtt kell tartani, hogy ez egy olyan kedvezmény ami, csak egy bizonyos idő után térül meg. Csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz az oldalon és azon keresztül látogatsz el az online boltokhoz. Minden vásárlás után egy bizonyos százalékos vagy fix bónuszt kapsz vissza a felhasználói számládra.

Hogyan kaphatsz bónuszt a vásárlásaid után?

1) Regisztrálj a Bonusway.hu-n
2) Válaszd ki a számodra szimpatikus boltot a Bonusway.hu oldaláról
3) Ugorj a bolthoz és rendelj valamit. Ezután a bónuszodat jóvá írjuk.

Próbáld ki Te is >>

szponzorált tartalom.

Ajánlatok