accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ne engedd ki a meleget a teraszajtón keresztül!

utazomajom /

Az ingatlan nyílászárói fontos szerepet töltenek be, hiszen azokon keresztül érkezik be a fény a lakásba, lehetővé teszik a levegőcserét, fizikai akadályt képeznek a behatolók ellen, valamint védik a lakást a portól, a zajtól, a felmelegedéstől és a kihűléstől. Ezen kívül az erkélyajtó, balkonajtó és a teraszajtó lehetőséget ad arra, hogy kimehessünk a szabadba, a bejárati ajtó pedig a lakásba való bejutást is szolgálja. Ahhoz, hogy a fenti feltételek mindegyike teljesüljön, minőségi ablakokat és ajtókat kell választanunk, amelyek mögött biztonságban érezhetjük magunkat és az értékeinket.

Erkélyajtók szerepe

A Zsola Ablak Kft. erkély-, balkon-, teraszajtói fontos szerepet töltenek be a lakásban. Ugyanis a lakásvásárlók számára mindig fontos szempont, hogy az adott ingatlan rendelkezik-e erkéllyel. Az erkély aktív kapcsolatot teremt a külvilággal, egy kicsi sziget, ahová alkalomadtán ki lehet ülni egy kicsit levegőzni, illetve a teregetésre is ideális. Fontos azonban az is, hogy az erkélyajtó egy igen nagy felületet vesz ki a falból, és amennyiben el van vetemedve, vagy rossz a hőszigetelése, akkor körben ki fog szökni a meleg a lakásból, valamint a zaj és a por könnyen bejuthat hozzánk. Ilyen esetben mindig ki kell cseréltetni!

Mi is az a balkonajtó?

A balkonajtó az erkélyajtó továbbfejlesztett változata. Amíg az erkélyajtót tekinthetjük egy hatalmas ablaknak, ami körbe van véve a tokkal, így alul át kell lépnünk a tokot, addig a balkonajtó gyakorlatilag egy üvegezett önálló ajtó, ami alul küszöbbel rendelkezik. A profil is erősebb, és általában mindkét oldalról nyitható. Zárt terasz esetében érdemes erkélyajtót választani, azonban nagy, nyitott terasznál, főleg, ha ott akár közlekedni is szeretnénk, akkor balkonajtóban érdemes gondolkozni.

Teraszajtó, a maximális megoldás

A családi házak terasza ma már egy önálló felüdülési és rekreációs központ. Társasági összejövetelek színtere, ahol találhatunk étkezésre alkalmas bútorokat, pihenőfoteleket, de akár függőágyat, függőfotelt és egyéb divatos kisbútorokat is. Aki igazán exkluzív teraszt szeretne, helyezhet el rajta jakuzzit vagy dézsát, ami aktív kikapcsolódást biztosít.

Az ilyen teraszok esetében érdemes hatalmas panorámás teraszajtót tervezni, hiszen így a lakásból is csodálhatjuk a gyönyörű teraszt, valamint a nagyméretű üvegfelületeken áradni fog befelé a fényözön. A panorámás teraszajtók akár több métert is át tudnak hidalni, valamint nagyon praktikusak, hiszen nem foglalnak helyet, mivel a fix rész elé lehet húzni a mozgó részt.

Működtetésük egyszerű és könnyű, akár az emelő-toló, akár pedig a toló-bukó változatot választja, hiszen a munka nagy részét maga a vasalat végzi.

Akár erkélyajtó, akár balkonajtó, akár pedig teraszajtóról van szó, mind az építkezés, mind pedig a csere során gondoljon arra, hogy magas minőségű nyílászárókat válasszon megbízható gyártótól és kivitelezőtől, hiszen ezek a nyílászárók egy életre kell, hogy szóljanak, és meg kell felelniük minden elvárásunknak.

Ajánlatok