accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Pécs Nyitva – mutatjuk a legjobb nyári programokat a mediterrán városban + NYEREMÉNYJÁTÉK

utazomajom /

Pécs mindig is kedvelt kirándulóhely volt, hiszen a dél-dunántúli város az ókeresztény értékektől kezdve, a török kor izgalmas épületein és fürdőjén át, gazdag ipari emlékekkel és pezsgő kulturális élettel várja a látogatókat. A mediterrán hangulatú város mindig zsong az élettől, hiszen míg évközben az egyetemisták miatt nagy az élet, nyaranta a széles programkavalkád vonzza ide az utazókat. A pandémia miatt azonban sokan nehezebben kelnek útra, így nekik szól a Pécs NYITVA kampány, üzenve mindenkinek, hogy a város kinyitott és a biztonsági előírásokat betartva várják a látogatókat. Emellett a szlogen arra is utal, hogy Pécs sosem volt kirekesztő, mindig is nyitott volt az ide látogatók előtt.

A Pécs NYITVA kampány égisze alatt összefogtak a helyi szolgáltatók és különféle akciókkal várják a vendégeket. A programban részt vevő helyek egy nyitott lakatot ábrázoló matricával csalogatják be látogatókat, mely Pécs egyik jelképére, a lakatfalra utal.

Emellett ezen a weboldalon is megtalálod a résztvevők listáját és utazáskor is érdemes az itteni szálláshelyek közül választani, így a kedvezmények mellett egy nyereményjátékban is részt vehetsz. Megérkezéskor csak át kell venned a partner szállodában az útleveledet és indulhat is a pecsétgyűjtés. A játék lényege ugyanis, hogy helyesen válaszolj a hátlapon feltett kérdésekre és utad során összegyűjts négy pecsétet, ha pedig távozáskor leadod az útleveled egy pécsi hétvégét is nyerhetsz a jövő évi Fényfesztiválra.

Az útlevéllel azonban nemcsak a nyeremény reménye és a kedvezményes ajánlatok miatt érdemes felkerekedni, hiszen remek iránytű is az ismert és kevésbé ismert látnivalókhoz, múzeumokhoz, helyiek által is szeretett éttermekhez, kávézókhoz, nyári programokhoz, sőt itt alkotó iparművészekhez is.

Nyerj két fős két éjszakás pihenést svédasztalos reggelivel a pécsi Hotel Laterumba! Részletekért kattints ide.

Mindezen felül ezen a nyáron Pécs egy új programsorozatot is indít Múzeum Utca Plusz néven. Augusztus 7-16. között a rendezvénysorozaton különféle koncertek, családi és gyerekprogramok, fényfestések, kiállítások, tematikus séták, beszélgetések, workshopok és kézműves foglalkozások, kreatív alkotótér és művészpiac várja az érdeklődőket a Múzeumutcában. Az elnevezés valójában a Káptalan utcát jelöli, ahol a legtöbb épületben valamelyik helyi múzeum lakik: itt találhatod például a Zsolnay Múzeumot, a Reneszánsz Kőtárat, a Victor Vasarely Múzeumot, az Amerigo Tot Múzeumot és a Mecseki Bányászati Múzeumot is. Az eseménnyel a szervezők új hagyományt szeretnének teremteni, de lássuk, pontosan mire is számíthatsz, ha ebben az időszakban Pécs felé veszed az irányt.

A Pécsi Sörök udvarában a helyiek kedvenceivel frissítheted fel magad, míg a borosok a Villányi Borok Udvarában kóstolhatják meg a környékbeli borászatok finomságait. A családosoknak is akad program: a gyerekek a Múzeumigazgatóság belső udvarában minden nap különféle kreatív foglalkozásokon vehetnek részt délutánonként, készíthetnek többek közt kaleidoszkópot, ördögbotot és nyári ékszereket is.

A Vasarely Udvarban nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is elmerülhetnek az alkotásban, ahol többek közt a művész ihlette op-art képek, kinetikus képeslapok, textiljátékok, szita nyomott táskák és pólók születhetnek, de lesz Csontváry képekhez kapcsolódó meseterápiás foglalkozás és Zsolnay ihletésű csempefestés is. Mindeközben a Vasarely Múzeum udvarán augusztus 10-14. között hangulatos nyáresti beszélgetéseknek lehetsz tanúja irodalomról, szobrokról, alkotói műhelytitkokról.

A Kőkert Múzeum Galéria Élet a török hódoltság alatt c. mini kiállítással készül, de lesz vezetett séta a középkori pincében, törökkávé-kóstolás, mini ásatás, fémkeresőzés, de kőzet- és fosszília bemutató is többek közt. Bár idén a járvány miatt nem rendezhették meg Pécs egyik legnépszerűbb eseményét, a Zsolnay Fényfesztivált sem, a Múzeum Utca Plusz kereteiben azonban mégis kaphatunk egy kis ízelítőt az alkotócsapattól. Az izgalmas, érzékeinkkel is játszó fény és hangalkotásokat minden este fél kilenc és éjfél között tekintheted meg.

A rendezvény záróhétvégéjén, a Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiacon megismerheted a megyében tevékenykedő képző- és iparművészek, formatervezők, designerek munkáit. A környezetvédelem jegyében a Ligetben sok újrahasznosított technikával készült terméket is találhatsz majd, emellett kreatív workshopokon különféle alkotási folyamatokat, technikákat is megismerhetsz. És persze egyedi szuvenírt is szerezhetsz magadnak a pécsi nyaralásodról, de a fesztiválon túl is, egész nyáron különféle koncertek, színházi események, programok hirdetik, hogy Pécs nyitva és tárt karokkal vár.

szponzorált tartalom

Ajánlatok