accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Postai küldemények, csomagok feladása utánvéttel

utazomajom /

Hazánkban kifejezetten gyakori, hogy a postai csomagokat utánvétes fizetéssel szeretné átvenni az ügyfél. Ennek oka egyrészt abban keresendő, hogy szeretné először látni, esetlegesen kibontani a csomagot, hogy biztosan azt kapta-e amit kért, másrészt előfordulhatnak anyagi okai is a későbbi fizetésnek.

Látva azt, hogy a webáruházak egyre magasabb szintű és minőségi szolgáltatásokkal várják a potenciális vásárlókat, vélhetően az utánvétes vásárlások aránya folyamatosan csökkeni fog, de biztosan lesz mindig olyan vásárló, aki inkább ezt preferálja. Így természetesen erre is van mód mindegyik futárszolgálatnál, ahogyan az megfigyelhető pl. a Csomagnet.hu szolgáltatóinál, a GLS futárcégnél is.

Biztos, hogy azt kaptuk?

Az utánvét valójában azt jelenti, hogy amikor megérkezik a küldemény, a vásárló annak ellenértékét a szállítási költséggel együtt, ha az is van, a futárnak fizeti ki készpénzben vagy bankkártyával. A legtöbb webáruház nem engedi feladás után már kibontani a küldeményét, de ha olyan a csomagolás vagy tudjuk, hogy mekkora méretű és súlyú az, amit rendeltünk, akkor szemrevételezés útján már el tudjuk dönteni, hogy azt kaptuk-e, amit kértünk. Mivel egyre megbízhatóbbak a webáruházak, ezért a vásárlói bizalmatlanság is csökken, amennyiben ez volt az utánvétes feladás indoka.

Más kérdés annak megállapítása, pl. műszaki termékek esetén, hogy az adott árucikk ténylegesen működik-e, ez sajnos csak a teljes kicsomagolás után vagy egy-két nap beüzemelést követően szokott kiderülni.

Utánvétes feladáshoz ugyanúgy igénybe tudod venni a futárszolgálatokat, mint pl. a GLS-t, DPD-t vagy a TNT-t, de részletes információkat találsz az összes cégről a Csomagnet.hu oldalán.

Az utánvétes feladás menete

Régebben, amikor csomagot kellett feladni, sokszor bajlódtunk a különféle formanyomtatványokkal. A Csomagnet.hu weboldalon mindezt online intézheted, és nem kell töltögetni semmilyen nyomtatványt, pusztán beírod azt a néhány adatot, amit kér a rendszer. Utánvétes fizetés esetén be kell jelölni az utánvét opciót, meg kell adni a küldeményed ellenértékét, valamint a bankszámlaszámodat és készen is vagy.

A Csomagnet.hu szolgáltatása abban különbözik az egyes futárszolgálatok oldalán leadott rendeléstől, hogy itt egyszerre láthatod az összes cég ajánlatát és egy összehasonlítás alapján módodban áll, hogy a számodra legszimpatikusabb futárszolgálatot válaszd ki.

Az utánvétel szabályai, amelyekre figyelned kell

Fontos tisztában lenned vele, hogy az utánvétes feladáshoz jár még néhány apróbb kitétel, melyekről részletesen a Csomagnet.hu weboldalán olvashatsz. Ilyenek pl., hogy csomagcímkét kell használnod, vagy vannak maximális utánvét összegek megadva.

Amikor csomagot adsz fel utánvéttel egy megadott címre, akkor nem árt értesíteni a címzettet, hogy tisztában legyen azzal, hogy neki kell kifizetnie a csomagot. Ne felejtsd a pontos összeget is megadni neki! Ha a szállítási költséget is a címzett fizeti, akkor a szállítási díjjal növelt ellenértéket kell feltüntetni.

Ajánlatok