accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

“Reptéri apák” idegesítő és nevetséges szokásai a családi nyaraláskor

utazomajom /

Valljuk be, hogy gyerekekkel utazni stresszes és fárasztó. A legtöbb esetben nem is a pihenésről, hanem az apróságok szórakoztatásáról szól a nyaralás. Vannak, akik a gyerekvállalást követően ki sem mozdulnak otthonról, mások csak autóval mernek elindulni valamilyen közelebbi úti célra és a nagy utazók, vagy bevállalósabbak, vagy nevezzük bárhogyan is, nem félnek akár egy hosszabb repülőutat sem bevállalni a gyerekkel vagy gyerekekkel. De vajon kiből mit hoz ki a családi nyaralás tervezése és lebonyolítása?

Apák napja közeledtével egy 1000 fővel végzett kutatást készítettek arról, hogyan is viselkednek a családfők az utazás előtt és alatt. Ki hogyan változik meg, amikor a család útra kel, hogy élményeket gyűjtsön és kipihenje az egész éves fáradalmakat. Nem meglepő eredmény született, hiszen az apák több mint fele késztetést érez, hogy vezető szerepet töltsön be, amikor a családdal nyaralni indulnak.

Apák milliói vallják be, hogy „repülőtéri apukákká” válnak, amint a nyaralási tervekről lesz szó. Például már hónapokkal korábban elkezdik a felkészülést, szerveznek, ragaszkodnak hozzá, hogy a szükségesnél több órával korábban érjenek a reptérre, majd a reptéren is átveszik az irányítást, a beszállókártyák intézését, a poggyászfeladást és utána folyamatosan bámulják lesben állva az induló járatokat listázó képernyőt.

Egyéb gyakori viselkedési módok közé tartozik a poggyász cipelése a húzás helyett, a járat indulásának percenkénti ellenőrzése, és az összes poggyász előző este a bejárati ajtó közelébe helyezése, valamint annak biztosítása, hogy mindenki más előtt eljussanak az indulási kapuhoz, és folyamatosan megkérdezzék, hogy mindenkinek megvan-e az útlevele és a beszállókártyája.

Az apák 40%-kánál bekapcsol az ún. „apa üzemmód” a repülőtereken, mert úgy gondolják, hogy ők a legmegfelelőbb emberek, akik biztosítják, hogy minden a tervek szerint haladjon. Míg 18 százalékuk elismeri, hogy fogalma sincs, miért érzi úgy, hogy kézbe kell vennie a gyeplőt, további 18 százalék egyszerűen csak élvezi, hogy ő irányíthat. A maradékuk pedig egyszerűen átadja a vezetést másnak és csak sodródik az árral.

A kutatást végző Jet2holidays szóvivője így nyilatkozott: „Ügyfélsegítőink csapatai arról számoltak be, hogy sok szórakozott család röhög az ún. “reptéri faterokon”, ezért úgy gondoltuk, hogy a nyár előtt többet megtudunk erről a jelenségről. Sok mindenre kell figyelni és észben tartani, amikor elutazunk – és az apák egyértelműen csak segíteni akarnak abban, hogy nyaralásuk gördülékenyen teljen, és végül szórakoztató legyen.”

Repülés közben gyakori aggodalmak közé tartozik a „Mindenem megvan?” (46 %), „Elfelejtettem valami fontosat?” (36 %) és „Túl sokat pakoltunk?” (27 %). Ezért, hogy az ilyen aggodalmakat a minimumra csökkentsék, az apák 20 százaléka katonai műveletként tervezi utazásait.

Minden stressz és aggódás ellenére az apák nagyon nagy százaléka állítja, hogy szüksége van effajta családi nyaralásokra.

Nálatok milyen rituálé nem maradhat el utazás előtt?

Forrás: express.co.uk/travel

Ajánlatok