accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Séta a fák fölött – új lombkoronasétány Szlovéniában

utazomajom /

Bár Magyarországon is egyre több lombkoronasétány épült az elmúlt években, Szlovénia legújabb turisztikai attrakciója egészen új dimenziókat nyit ebben a műfajban. A Pohorje-hegységben található „Pot med krošnjami” az 1517 méter magas Rogla-csúcson található és több mint 1000 méter hosszan vezet végig a fák lombjai között. Ja és mindez alig 400 km-re Budapesttől. Szeptember 20-án megnyitotta kapuit, ott a helyed!

1043 méter hosszú lombkoronasétány

Szlovénia északi részén, Maribor közelében található a Pohorje-hegység, amely sípályáiról és túraútvonalairól egyaránt ismerős lehet. Itt épült fel 1500 méter magasan, festői környezetben az a tanösvény, amely nem csak a környék, hanem egész Szlovénia büszkesége lehet a jövőben. A 20 méter magas sétány 1043 méter hosszan kanyarog a fák lombjai között, és rajta végig sétálva megismerhetjük a helyi erdőket a gyökerektől egészen a fák tetejéig. Néhány percre mi is az erdő részévé válhatunk, miközben számos olyan állat- és növényfajt ismerhetünk meg, amiket eddig sehol máshol nem láttunk.

Lombkoronasétány Szlovénia

A sétányon fel-felbukkanó táblák bemutatják az erdőben zajló folyamatokat, a természet megóvásának módszereit és sok érdekes tényt, amelyek segítenek megérteni, hogy mi a legjobb az erdőnek és a lakóinak.

Hatalmas élmény végig járni a több mint egy kilométeres fa építményt (amely egyébként végig akadálymentesített), de a sétány csúcspontja – szó szerint- mégiscsak a 37 méter magas torony, amelyből ha lehet, még szebb panoráma tárul elénk a környező hegyekre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pot med krošnjami Pohorje (@potmedkrosnjamipohorje) által megosztott bejegyzés,

A szlovéniai lombkoronasétány számokban

 • A sétány teljes hossza 1043 méter
 • A kilátótorony magassága 37 méter
 • A sétány magassága 20 méter
 • A torony átmérője 22 méter
 • A sétány szélessége 1,94 méter
 • A sétány tengerszint feletti magassága 1517 méter

Lombkoronasétány Szlovénia

Nyitva tartás

A szlovén turisztikai attrakció 2019. szeptember 20-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az év 363 napján nyitva tart, csupán november 1-jén és december 24-én nem fogad látogatókat.

január – február 10 -16 óra között
március – április – május 10 – 18 óra között
június – július – augusztus – szeptember 9:30  – 19 óra között
október 10 – 18 óra között
november – december 10 – 16 óra között

 

Zárva: november 1. és december 24.

Belépő

 • Felnőtt jegy 10 Euro
 • Kedvezményes jegy 8 Euro
 • Családi jegy (2 felnőtt és 1-2 gyerek 14 év alatt) 25 Euro
 • Csoportos jegy (15 fő felett) 8 Euro/fő
 • Kedvezményes csoportjegy 7 Euro/fő
 • Iskolai csoportok (19 év alatt) 7 Euro
 • 3 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés

Megközelítés

A Pohorje lombkoronasérány autóval, illetve vonattal + busszal is elérhető.

Ha autóval érkezel, a Slovenske Konjice kijáratnál térj le az autópályáról, majd kövesd a jelzéseket a Slovenske Konjice, Zreče és végül Rogla felé. Az autópálya kijáratától Rogláig körülbelül fél óra alatt (25 kilométer) lehet eljutni.

Vonattal a legközelebb Celjébe (ha nyugatról érkezel, Ljubljanából) vagy Poljčane-ba (ha keletről érkezel, Mariborból) érdemes utazni, ahonnan válthatsz buszra Zreče-re, majd Rogla felé.

További információk: www.potmedkrosnjamipohorje.si

Fotók: Iztok Medja

Ajánlatok