accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Töltődj fel és ismerd meg magad jobban a Dominikai Köztársaságban

Katya /

2020 után, ha tehetnénk mindenkinek receptre írnánk fel egy nyaralást, ahol semmi mással nem kell törődnie, csak a pihenéssel és önmagával. Ahol nincs karantén, tesztek, online meetingek, idegeskedés a dugóban, parkolóhely vadászat, stressz a munkahelyen és ahol a hullámok is csak a tengerben figyelhetők meg. Ahol jó idő van, kedvesek az emberek, hosszú fehér homokos part terül vörös szőnyegként a hívogató tenger előtt és pálmafák jelentik az árnyékot. És akkor végre, eljöhet az a pont, amikor a gondokat elengedve ellazulhatsz és elkezdhetsz végre 100%-ban magadra figyelni.

Mint mondjuk a Dominikai Köztársaság. A Karib-szigetvilág meseszép szigete, ahol egyszerre megtalálható a térség legalacsonyabban – az Enriquillo-tó – és legmagasabban fekvő – a Pico Duarte – pontja is. De otthont ad még rengeteg egzotikus állatnak, izgalmas, felfedezésre váró barlangoknak és vízeséseknek, hosszú, homokos tengerpartoknak és híres finom rumjairól és zenéjéről is.

Ismerd meg önmagad

Valami ilyen lebeghetett a Coach 52 Services csapatának szeme előtt is, amikor megálmodták 7 napos önfejlesztő programjukat. A helyszín egy paradicsomi luxus szálloda, ahol napközben a tréningek, önismereti ülések során fejlesztheted magad, este könnyű helyi fogásokkal és koktélokkal várnak, miközben persze lehetőséged van felfedezni a Dominikai Köztársaság sokszínű szigetvilágát is. Az utazás, azaz a hétköznapokból való kiszakadás, az “elmenekülés” régóta szerves része önmagunk felfedezésének, mindez pedig ezúttal egy igazán exkluzív környezetben ér össze.

A program all inclusive, így semmire sem kell figyelned csak önmagadra: privát helyszíneken élvezheted a helyiek vendégszeretetét közel az óceánparthoz. Minden nap terülj-terülj asztalka vár dominikai finomságokból, a foglalkozások a szálloda lenyügöző kertjében illetve az óceán morajlása mellett tartják, a fakultatív és az esti programok során pedig helyiek segítségével ismerheted meg az országot, így első kézből ízlelheted meg, milyen is a dominikai életérzés.

Ha pedig mással nem kell foglalkoznod, itt az ideje picit befele figyelni. Jobban megismerni önmagad és a szükségleteidet: hogy milyen „gombok” irányítják a cselekedeteidet, azt, hogy miként reagálsz egyes szituációkra. Hogy hogyan állj ki magadért, mikor mondj nemet valamire, hogyan fejleszd az empátiát és az elfogadást. Nemcsak a saját, belső érzéseidre nyithatsz, de megismerhetsz másokat is az utazás során.  A részletes programtervet itt érheted el: https://coach52.hu/menekules-a-dominikai-koztarsasagba-2021/

Fedezd fel Dominikát!

És persze, ne feledkezzünk meg magáról Dominikáról sem, hiszen minden egyes nap tanulhatsz valami újat az országról is. Kóstoltad már például a Mamajuana-t? Ez egy őshonos ital és bár elsőre meglepően hangzik, a főbb hozzávalóit a gallyak, fakérgek és különféle gyógynövények jelentik. Ezeket teszik egy üvegbe, majd rumot, vörös bort és mézet kevernek hozzá. Az így létrejött egzotikus ital a helyiek szerint gyógyír minden bajra.

A Dominikai Köztársaság híres cukornád ültetvényeiről is és természetesen az abból készült rumról, így egy dominikai utazás során szinte kötelező a rumkóstoló. Emellett elsajátíthatod olyan népszerű koktélok készítését is, mint amilyen a Pina Colada vagy a Cuba Libre. A helyi táncokat is megtanulhatod az esti foglalkozásokon, mint például az innen származó, romantikus bachatát.

A villa az ország dél-keleti részén található, lagúnák, természetes vizek, tengerszemek és barlangok közelében, de a közelben van az ország egyik legszebb szigete és strandja is. A külön túrák és kirándulások során  mind a környék, mind az ország északi részét felfedezheted, de benevezhetsz egy hajókázásra vagy bálnalesre, helikopter túrán fentről is megcsodálhatod az óceánt, úszhatsz delfinekkel vagy búvárkodhatsz. A Coach 52 programjáról ide kattintva tudhatsz meg többet, mi pedig inspirációként  összegyűjtöttünk még pár varázslatos helyet a Dominikai Köztársaságból:

Saona-sziget

Az ország legnagyobb és egyik legszebbnek kikiáltott szigete. A paradicsomi sziget a Del Este Nemzeti Parkhoz tartozik és arról híres, hogy partjaitól pár száz méterre egy sekély, csupán kb. egy méter mély terület található, olyan, mint egy természetes úszómedence. A kristálykék vízben sok tengeri csillag is él, így jó eséllyel eredeti élőhelyükön figyelheted meg őket.

Samana-öböl

Ez az öböl arról nevezetes, hogy évente körülbelül 2000-3000 hosszúszárnyú bálna érkezik ide telelni. A békés óriások ugyanis minden évben ide vándorolnak a hideg elől, hogy szaporodjanak és világra hozzák borjaikat. Tavasszal pedig visszatérnek Izland és Grönland környékére, addig azonban kivételes élményben lehet részed, ha ellátogatsz az öbölbe egy bálnalesre.

Enriquillo-tó

A Karib-térség legmélyebben fekvő pontja, egyben az ország legnagyobb tava. A sós vizű tó azonban nemcsak méretei miatt tartozik az érdekességek közé, hanem változatos élővilága miatt. Itt jó eséllyel láthatsz flamingókat, de jellemző a hispaniolai orrszarvú leguán és a Cyclura ricordi leguán is. Jelentős a hegyesorrú krokodil populáció is, ők a tó közepén fekvő Cabritos sziget nemzeti parkjának lakói.

Los Haitises Nemzeti Park

Szintén a természet rajongóinak ajánlott a Los Haitises Nemzeti Park, Samana közelében. A park népszerű ökoturisztikai célpont is, a természet megőrzése érdekében minden évben csak bizonyos számú turista látogathatja. A Dominikai Köztársaság egyik utolsó fennmaradt esőerdeje 32 csak itt honos madárfajnak ad otthont, a környéki vizeket pedig gyakran látogatják delfinek és lamantinok is. A vízeróziónak köszönhetően nagyon sok barlang is kialakult itt, melyeket az őslakosok piktogramokkal és sziklarajzokkal díszítettek. Az azonban a mai napig rejtély, hogy mely kultúra vagy kultúrák készítették a műalkotásokat.

Damajagua vízesésrendszer

A Damajagua vízesésrendszer nem kevesebb, mint 27 kisebb-nagyobb zuhatagból áll. Már maguk a zuhatagok is megérik a túrát: az alsóbb vízesések egy könnyebb sétával felfedezhetők, míg a magasabbakhoz már picit nagyobb erőnlét szükséges, de a látvány és a karibi dzsungel változatos állat és növényvilága bőven kárpótol. A fáradozások végeztével még a vízesések természetes medencéjében is meg lehet mártózni.

Szponzorált tartalom

 

Ajánlatok