accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 látnivaló Dubajban, térképpel!

lanymajom /

Dubajt a felnőttek játszóterének is szokás emlegetni, ami a valóságtól igazából nem is olyan elrugaszkodott kijelentés, ha csak arra gondolunk, hogy a nagy forróságban légkondicionált bevásárlóközpontban síelhetünk, majd utána túrázhatunk egyet a sivatagban. Dubaj viszont nem csak a fényűzésről szól, hanem kulturális programokra is van lehetőség. Az alábbi listában összeszedtük a legfontosabb nevezetességeket, melyek felkeresésével megismerhetjük a város sokszínűségét. A kirándulást érdemes a nyári hónapokon kívülre ütemezni, hiszen Dubajt olyankor nagyon nagy hőség, 40 fok jellemzi.

1. Burj Khalifa

A 829,8 méteres Burj Khalifa 2009 óta a világ legmagasabb épülete. Felépítésére összesen 1,5 milliárd amerikai dollárra és 6 évre volt szükség. A hatalmas felhőkarcoló egy hotelnek, lakásoknak, étteremnek, kilátóknak, 30 emeletenként karbantartó egységeknek ad helyet, a legfölső emeleteket pedig különböző médiumok használják. Az ablakok tisztítása többnyire gépiesített a legfölső emeletek kivételével, melyekkel egy, a magasságtól és erős széltől nem megriadt, speciális csapat foglalkozik.

1-burj-khalifa

2. Bastakiya

A Bastakiya negyedet a 19. század végén perzsa gyöngy- és textilkereskedők építették, akiket a kedvező adórendszer vonzott Dubajba. Az arab és perzsa építészet jegyei, illetve a keskeny, szűk utcák szinte visszarepítenek az időben, ahol megtapasztalhatjuk milyen volt a város élete a modernizáció és a luxus előtt. Ha érdeklődsz az arab művészetek, kerámiák és bútorok iránt, akkor a negyedben járva ne hagyd ki a Majlis és az XVA múzeumokat.

Utazz Dubajba Budapestről átszállás nélkül!

2-bastakiya

3. Deira

A Bastakiya felfedezése után folytassuk tovább a kulturális túránkat, keljünk át egy vízitaxival vagy egy hagyományos abra csónakkal a Creek folyón és ismerkedjünk meg a város piacaival és kereskedelmével a Deira negyedben. Arany, ékszerek, fűszerek és különböző fajta halak várnak majd ránk ott, ahol a város fejlődésnek indult.

3-dubaj-piac

4. Burj Al Arab

A 321 méter magas Burj Al Arab a világ egyetlen 7 csillagos szállásának hívja magát. Kipróbálni valószínűleg nem fogjuk tudni, de nem is vonjuk kétségbe a szolgáltatásaik színvonalát, hiszen a világ egyik legjobb luxusszállodájaként tartják számon.

4-burj-al-arab

5. Jumeirah Beach

Ha a Burj Al Arabról a legjobb fényképet szeretnéd elkészíteni, akkor azt a közeli Jumeirah nyilvános strandról érdemes ellőni. Mivel arab országban járunk, ezért érdemes odafigyelni, hogy az öltözékünk ne legyen kirívó, de a strandon nyugodtan felvehetjük a bikinit. A Jumeirah beach tökéletes helyszín egy kis lazításra, hiszen a környék telis tele van stílusos éttermekkel, kávézókkal és bárokkal.

5-jumeriah-beach

6. Jumeirah mecset

Dubaj templomai közül a Jumeirah mecset az egyik legszebb, ami egyébként a kairói Al-Azhar mecset pontos másolata, habár méreteit illetőleg nyolcszor nagyobb. Ez az egyetlen mecset a városban, ahova a pénteki nap kivételével beengednek nem muszlim vallásúakat is és egy vezetett túra keretei között csodálhatjuk meg az iszlám építészet vonásait.

6-jumeirah-mecset
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/pfenwick/3655575895/

7. Sivatagi túra

A sivatagi túra nem csak a végtelen homokdűnéken való terepjárós és tevehátas utazásról szól, hanem egy kis ízelítőt is kaphatunk abból, hogy milyen a nomád életmódot folytató beduinok élete. Megkóstolhatjuk a hagyományos ételeiket, vízipipázhatunk és egy hastánc előadást is megtekinthetünk.

8. Mall of the Emirates

Ha kipróbálnád, milyen lehet síelni a sivatag közepén, akkor a Mall of the Emirates nevezetű bevásárlóközpontban még erre is lesz lehetőséged. Vigyázz meg ne fázz a jéghidegre lehűtött pályán a 30-40 fokos hőség után. Felszerelést és sí ruházatot nem kell magaddal hozni, a helyszínen mindent lehet bérelni, még oktatók is rendelkezésre állnak.

8-mall-of-the-emirates
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/tvangoethem/491485050

9. Dubai Mall

A Dubai Mall se egy átlagos bevásárlóközpont, hanem inkább egy szórakoztató egység. Itt található a város egyik leglátogatottabb attrakciója, a Dubai Aquarium, de korcsolyázásra, mozizásra és szerencsejátékozásra is van lehetőség. A Dubai Mallba már csak az ingyenes látogatható, látványos szökőkútért is érdemes ellátogatni, hiszen csodás zenei aláfestést és fényjátékot mutat be.

9-dubai-mall

10. Safa Park

Dubaj hallatán valószínűleg nem a zöldterületek és a parkok fognak az eszedbe jutni, pedig a sivatag közepén még akár egy piknikezésre és egy kis kocogásra is van lehetőség. Ha már túl soknak érzed a nyüzsgést és egy kicsit elbújnál a város zajától, akkor a hatalmas Safa Park, háttérben a város felhőkarcolóinak látképével egy nyugodt, gyönyörű környezetet nyújt.

10-safa-park
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/bettyx1138/3163615804

A fent említett nevezetességeket elhelyeztük az alábbi térképen, hogy ez által még könnyebb legyen megtervezni egy napodat.

Transzferlehetőségek a repülőtérről

Dubaj tömegközlekedési térképéért kattints ide.

Transzferlehetőségek a Dubai International (DXB) repülőteréről (hagyományos légitársaságok által használt)

1. piros metró
Indulás: 10 percenként
Utazási idő: a központba kb. 15 perc
Jegyár információért kattints ide. (Turistáknak a piros jegy ajánlott, melyet nem csak a metrón, de a buszokon is lehet használni)

2. busz
A terminálok elől több busz is közlekedik. Ha megvan a hoteled címe, akkor ezen az oldalon tudsz tájékozódni, hogy hányas számú buszra kell felszállnod és esetleg szükséges-e valahol az átszállás.

Transzferlehetőségek a Dubai World Central (DWC) repülőteréről (fapados légitársaságok által használt)

busz + metró
A fapadosok által használt repülőtér nincs összekötve a metróhálózattal, így először is az F55-ös buszra kell felszállnod, amelyről az Ibn Battuta állomásnál tudsz átszállni a piros metróra.

Ajánlatok