accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

TOP 10 légitársaság a világon 2019-ben!

cerkofmajom /

Aki életében már egyszer is ült repülőn, lehet némi fogalma arról, milyen élmény a légiközlekedés. Aki olyan szerencsés, hogy legalább kétszer repült (két különböző légitársasággal), össze is tudja hasonlítani a szolgáltatások minőségét, az utazás körülményeit, a kényelmi szempontokat stb. A tripadvisor idén is a világ összes légitársaságát összehasonlítva állított fel egy toplistát a legjobbakról, természetesen az utazók szavazatai alapján. Íme, a TOP 10 légitársaság a világon 2019-ben.

TOP 10 légitársaság a világon 2019-ben!

Mi alapján rangsoroltak?

Egy 9 pontból álló szempontrendszer alapján lettek rangsorolva a légitársaságok, az olvasók az alábbi szolgáltatások minőségét pontozták:

  • lábtér
  • ülések kényelme
  • szórakozási lehetőségek a repülés alatt (WiFi, TV, filmek stb.)
  • repülési élmény
  • személyzet
  • ár-érték arány
  • tisztaság
  • Check-in és boarding (beszállás)
  • étel és ital

A fenti szempontok és a több tízezer leadott voks alapján kialakult az élmezőny. Íme a világ 10 legjobb légitársasága:

1. Singapore Airlines

2019-ben a Singapore Airlinest (SQ) találták a legjobbnak az utazók a tripadvisor összesítése alapján. A világ egyik legnagyobb légitársasága a Singapore Changi Repülőtérről (SIN) 6 kontinens 35 országának több mint 60 célállomására közlekedik. A Star Alliance tagjaként az SQ-nak 10 másik légitársasággal van code-share megállapodása. Az utasok 4 különböző osztály közül választhatnak: Singapore Airlines Suites, First Class, Business Class és Economy Class.

2. Qatar Airways

Katar állam légitársasága, a Qatar Airways (QR) végzett a toplista második helyén. Központja, a Hamad Nemzetközi Repülőtér (DOH) Dohában található, innen 6 kontinens kb. 145 célállomásra repülnek járatok. A Qatar Airways flottájában Business Class és Economy Class, illetve First Class, Business Class és Economy Class közül választhatnak az utasok. Mind a Business Class, mint az első osztály ülései ággyá alakíthatók. Azon prémium kategóriájú utasok számára, akik a Hamad nemzetközi repülőtérről repülnek, a légitársaság az Al Mourjan Business Lounge-t üzemelteti.

A QATAR AIRWAYS elnyerte a Business Excellence legjobb légitársaság közönségdíját >>

TOP 10 légitársaság a világon 2019-ben!
Hamad Nemzetközi Repülőtér, Doha (fotó: Sergey Zolkin / Unsplash)

3. EVA Air

Az EVA Air (BR) központja a Taoyuan nemzetközi repülőtéren (TPE) található Tajpej közelében. Ez Tajvan második legnagyobb légitársasága a China Airlines után. A Star Alliance tagjaként az EVA gépei körülbelül 70 célállomásra repülnek Tajvanon, Ázsiában, Ausztráliában, Európában és Észak-Amerikában. A légitársaság flottájában 5 osztály, a Royal Laurel Class vagy Premium Laurel Class (mindkettő Business Class), Elite Class (Premium Economy cabin) és Economy Class között lehet választani. Az EVA Air tulajdonában lévő leányvállalata – az Uni Air (B7) – belföldi és regionális járatokat üzemeltet.

TOP 10 légitársaság a világon 2019-ben!
Fotó: Toa Heftiba / Unsplash

4. Emirates

Az Emirates (EK) a Közel-Kelet legnagyobb légitársasága és az Egyesült Arab Emírségek 2 légitársaságának egyike. A légitársaság központja a Dubai Nemzetközi Repülőtéren (DXB) található, ahonnan 78 ország több mint 140 célállomásra közlekednek járatok. Az Emirates egyike azon kevés légitársaságoknak a világon, amelyek 6 kontinensre repülnek. A légitársaság repülőgépein elsősorban három osztály (First Class, Business Class és Economy Class) szolgáltatásai élvezhetők, egyes járatokon két osztály (Business Class és Economy Class) közül lehet választani.

5. Japan Airlines (JAL)

Japán legnagyobb légitársaságának, a Japan Airlinesnak (JL) a székhelye Tokióban található. Mintegy 60 közvetlen járata közlekedik a szigetországban és több mint 30 nemzetközi célállomás található Ázsiában, Európában, Óceániában, Észak-Amerikában és Dél-Amerikában. A JL része a Oneworld szövetségnek, és code-share megállapodásban áll mintegy 30 másik légitársasággal. A légitársaságnak négy szolgáltatási osztálya van: First Class, Executive Class (Business Classnak felel meg), Premium Economy Class, Class J (Economy Class nagyobb ülésekkel) és az Economy Class. A Japan Airlines elsődleges központjai a Tokyo Haneda Repülőtér (HND) és a Narita Nemzetközi Repülőtér (NRT) területén találhatók.

Nem akarsz unatkozni repülés közben? Utazz ezekkel a légitársaságokkal! >>

6. Southwest Airlines

A világ egyik legnagyobb fapados légitársasága, a dallasi központú Southwest Airlines (WN) is bekerült a TOP10-es listába. A Southwest 10 országban több mint 100 célállomásra indít járatokat. Ellentétben számos nagy légitársasággal, a Southwest nem használ csomópontokat, hanem 15 repülőtért jelölt meg fókuszvárosként, amelyek jelentős mennyiségű WN-járatot indítanak. A társaság flottájában kizárólag az Economy Class szolgáltatásai érhetők el. Sok olcsó légitársasággal ellentétben a Southwest nem számít fel díjat a 2 feladott poggyászért, emellett az alkoholmentes italok, a perec és földimogyoró is ingyenes a fedélzeten.

TOP 10 légitársaság a világon 2019-ben!
Fotó: Miguel Ángel Sanz / Unsplash

7. Azul

Az Azul (AD) Brazília legnagyobb nemzetközi légitársasága az elérhető városok száma alapján. Az Azul járataival több mint 100 úti cél érhető el Brazíliában, több dél-amerikai országban, Portugáliában és az Egyesült Államokban is. Code-share megállapodást kötött a TAP Air Portugal és a United légitársaságokkal. A hosszú távú repülések esetén választható szolgáltatása az Economy Extra (további lábtérrel ellátott ülések), a Skysofa (csoportos ülések az Economy Classon, amelyben családok, párok és baráti társaságok kényelmesen utazhatnak együtt), valamint a Business Class ággyá átalakítható ülései. A légitársaság 2008-ban megkezdte működését a São Paulo külvárosában található Viracopos / Campinas Nemzetközi Repülőtéren (VCP) és azóta is dinamikusan fejlődik.

8. Air New Zealand

Új-Zéland nemzeti légitársaságaként az Air New Zealand több mint 20 hazai célállomásra, valamint Ausztráliában, a Csendes-óceáni szigeteken, Ázsiában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és az Egyesült Királyságban található városokba is indít járatokat. A Star Alliance hálózat tagjaként az Air New Zealand világ bármely pontjára képes elérést biztosítani.

Sydney felett (fotó: Leio McLaren / Unsplash)

9. Jet2.com

A brit fapados légitársaság, a Jet2.com (LS) székhelye a Leeds Bradford Nemzetközi Repülőtér (LBA). Emellett kilenc további operációs bázissal rendelkezik: Alicante – Elche repülőtér (ALC), Belfast Nemzetközi Repülőtér (BFS), Birmingham Repülőtér (BHX), East Midlands Repülőtér (EMA), Edinburgh Repülőtér (EDI), Glasgow Repülőtér ( GLA), London Stansted (STN), Manchester Airport (MAN) és Newcastle Airport (NCL). A légitársaság menetrend szerinti utas- és charterjáratokat üzemeltet Európa több mint 60 célállomására. Fapados társaságként az utasoknak külön fizetniük kell az olyan szolgáltatásokért, mint a feladott poggyász, az extra lábtérrel rendelkező ülések, valamint a fedélzeti ételek és az alkoholtartalmú italok.

10. ANA (All Nippon Airways)

Egy másik japán légitársaság, a tokiói székhelyű ANA, vagy All Nippon Airways (NH) is bekerült a TOP10 közé. A társaság járatokat indít kb. 50 belföldi és 32 nemzetközi célállomásra Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Az ANA központjai a Tokyo Haneda Repülőtér (HND) és a Narita Nemzetközi Repülőtér (NRT) területén találhatók, emellett az Osaka Kansai Nemzetközi Repülőtéren (KIX) és a Chūbu Centrair Nemzetközi Repülőtéren (NGO) másodlagos csomópontokat működtet. A repülőgépeken elérhető a First Class, Business Class, Premium Economy Class és az Economy Class szolgáltatásai. A légitársaságnak több leányvállalata van, köztük az ANA Wings regionális légitársaság, valamint az Air Do és Vanilla Air fapados légitársaságok.

(forrás: tripadvisor, fotók: Unsplash)


Te melyik légitársasággal utaztál már a TOP10 közül? És milyen tapasztalataid voltak? Oszd meg velünk kommentben!

 

Ajánlatok