accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 tengerpart Portugáliában!

lanymajom /

Portugália Európa egyik legjobb ár értékű desztinációja. A dél-európai ország bővelkedik a gyönyörű tengerpartokban, melyek a magyar pénztárcához mérten is kedvező áron élvezhetőek. Most összegyűjtöttünk 10 portugál tengerpartot, amit érdemes lesz feljegyezned a bakancslistádra.

1. Praia Dona Ana

Portugália legszebb strandjaként is emlegetik a Lagosban található Praia Dona Anát, ahol a sárgás barnás színű mészkősziklák uralják a látképet. A vállalkozó kedvűek kajak túrára is benevezhetnek, ahonnan még szebb látvány fogad.

2. Praia da Falésia

Ha a hosszan elnyúló homokos strandokat kedveled, akkor a Praia da Falésia is egy kiváló választás lehet, hiszen 6 km hosszú partján biztosan találsz szabad helyet. A környéken nemcsak úszni és strandolni, hanem sétálni is érdemes, hiszen a sziklákról csodálatos a kilátás.

3. Praia da Ilha de Tavira

Ha egy gyönyörű, természetközeli partra mennél Algarve régión belül, ahol nem zavarnak bele a hotelek és a reszortok a látképbe, akkor Tavira sziget stradjára látogass el. A Praia da Ilha de Tavira strandra a Cais das Quatro Águas nevű mólótól csónakkal lehet eljutni.

4. Praia da Marinha és Benagil

A Praia da Marinha és a mellette fekvő Praia de Benagil strandok is kiválóak, ha inkább az eldugottabb és kevésbé kiépített partokat kedveled. A sziklaformációk itt is elképszetőek. Érdemes hajókirándulásra is befizetni és megtekinteni a barlangokat és az ott kialakult strandokat is.

5. Nazaré

Nazaré nyáron egy közkedvelt üdülőváros, viszont télen is megéri ide ellátogatni. Az óceánparti település a hatalmas, a világ legnagyobb hullámjairól híres, ami leginkább a profi szörfösöknek kedvez.

6. Praia do Guincho

Ha a strandolás és a parton fekvés nem annyira vonz, hanem inkább a vízi sportokat próbálnád ki, akkor ez a te helyed. A szelek szinte mindig megfelelőek a sportoláshoz és ebből kifolyólag kevés is erre a turista. A parton szörfiskola is üzemel. Ha a vízi sportok nem a te világod, akkor Cascaisban biciklit is bérelhetsz és végigtekerhetsz a part mentén.

7. Praia de Odeceixe-Mar

Ez az a strand, ami mindenkinek a kedvence lesz. Szörfözhetsz, pihenhetsz a parton, de még túrázásra is lehetőség van. Gyönyörű természeti környezet fogad Alentejo régió egyik legszebb tengerpartján.

8. Foz do Minho

A Foz de Minho Portugália legészakibb strandja, a túloldalon már Spanyolországot láthatod. Itt folyik bele az óceánba a Minho folyó, melyen komppal lehet átkelni. Ha meguntad a napozást, akkor a kiépített faösvényen sétálhatsz a part mentén.

9. Porto Covo

Porto Covo egy kis halászfalu Alentejo régióban. A nemzetközi turizmus térképére egyelőre még nem került föl, viszont csodálatos tengerpartokkal rendelkezik. Ha szeretsz túrázni, akkor a Rota Vicentina túraútvonal biztos érdekes lehet számodra, amely Alentejo legszebb részein, Porto Covo és Sagres között halad. A túráról bővebben itt tájékozódhatsz.

10. Parque Natural da Arrábida

Lisszabontól délre, az Arrábida Nemzeti Parkban a Portugáliában megszokottól teljesen eltérő látványban lesz részed. Az Arrábida-hegység mikroklímájának köszönhetően egyedülálló növény-és állatvilág fogad. A homok szinte fehér, a víz pedig a kék és zöld árnyalataiban pompázik.


Képek: Wikipedia, Pixabay

Ajánlatok