accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Új úti cél a Wizz Air kínálatában

utazomajom /

A Wizz Air foglalási rendszerében megjelent egy új úti cél. A cég egyelőre még nem kommunikálta, de már foglalható a németországi Köln városa. A tervek szerint heti 4 alkalommal fog repülni, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap. A péntek reggel induló járattal egy hétvégi kirándulást is tehetünk a városban. A menetidő kevesebb, mint 2 óra. A városba negyed óra alatt bejuthatunk vonattal, de több buszjárat is közlekedik a repülőtér és Köln város között, amelyek közül néhány a nevezetességeknél is megáll. A jegyárak a friss feltöltés miatt egyelőre igen borsosak, de hamarosan beáll a normális kerékvágásba és véleményünk szerint 10-15 ezer forint körüli áron foglalhatunk irányonként.

Köln

Köln, Németország negyedik legnagyobb városa és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány központja. Az egyik legismertebb jelképe a lenyűgöző, világörökség részét képező középkori Kölni Dóm. 157 méterével jelenleg a világ 3. legmagasabb temploma, ami egy időben a világ legmagasabb épülete is volt. Városlátogatásra ideális úti cél, hiszen a Rajna folyó partján számos hangulatos sétálóutca, kávézó és étterem várja az odalátogatókat.

A város gazdag történelmi örökséggel büszkélkedhet. A kultúra iránt érdeklődők meglátogathatják a római kori kincseket bemutató Római-Germán Múzeumot. De Köln nem csak a múltból él, hanem a jelenben is rendkívül élénk, nyüzsgő és kreatív város. Híres az éjszakai életéről és a karneváljáról, ami az év legnagyobb és ünnepsége. A Rajna parti népünnepély első napja a „nők farsangja”: ekkor ugyanis a hölgyek egész nap karneváli jelmezbe öltöznek. Innentől kezdve egészen hamvazószerdáig éjjel-nappal tart az ünneplés az utcákon, tereken és a kocsmákban egyaránt. Rangra s korra való tekintet nélkül szinte mindenki jól megválogatott jelmezbe bújik – legrosszabb esetben felvesz egy jelzésértékű, bohókás kalapot.

Ez a sokoldalú város tehát a kultúrát, történelmet, és a jó hangulatot ötvözi, ezért ideális desztináció a legtöbb korosztály számára.

Ajánlatok