accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Három régóta várt útvonalra indított járatokat a Wizz Air

utazomajom /

A Wizz Air három közvetlen járatot indított el Budapestről. A vállalat nagyfokú útvonalbővítése nyomán az utazni vágyók a nemrég bevezetett Brüsszel-Zaventem, Stuttgart és Valencia után a magyar fővárosból már Brassóba, Bukarestbe és Jerevánba is repülhetnek.

Románia két fontos központjával bővül a Wizz Air kínálata Budapestről. A főváros, Bukarest jelentős építészeti emlékei, többek közt palotái, kolostorai és diadalíve kihagyhatatlan látnivalókat szolgáltatnak. Az erdélyi koronavárosként is ismert Brassó pedig szintén történelmi múltja és a Déli-Kárpátok öleléséből származó kirándulóhelyei miatt lehet örökre szóló élmény az utazók számára.

Idén nyártól Örményország is elérhető Magyarországról: a felfedezni vágyók közvetlenül Jerevánba repülhetnek, ahol az év nagy részében napsütéses idő kényezteti az ide látogatókat. A látványos építészeti különlegességek között szerepel a lépcsőzetes Cascade komplexum, az Operaház, a világ egyik leggazdagabb középkori könyvtára, a Matenadaran múzeum, valamint rengeteg olyan hangulatos és pezsgő köztér, amelyet semmiképp nem érdemes kihagyni.

„A budapesti repülőtérről idén nyáron a világ több mint 130 úti céljára repülhetnek közvetlenül utasaink, köztük azokra az új, hiánypótló desztinációkra, melyekkel a Wizz Air júliusban induló járatai bővítik a légikikötőnk hálózatát. A brassói összeköttetés rég várt hidat biztosít a legnagyobb romániai magyar közösséggel rendelkező Székelyföld és Magyarország között, és a jereváni légi kapcsolat is izgalmas turisztikai és gazdasági lehetőségekkel kecsegtet. Úgy vélem, ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy várakozásainknak megfelelően idén a 16,2 milliós, pandémia előtti rekordot is meghaladja a repülőtér utasforgalma” – mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

„A Wizz Air nagy örömmel indítja el legújabb járatait, amelyek erős összeköttetést biztosítanak egyik szomszédos országunkkal, Romániával, és elérhetővé teszik Örményországot is. Bízunk benne, hogy minél többen indulnak felfedezni ezeket a városokat, amelyek egyaránt gazdag történelemmel és rengeteg izgalmas látnivalóval rendelkeznek. Alig várjuk, hogy a nemrég elindított Brüsszel, Stuttgart és Valencia járataink után a Brassóba, Bukarestbe és Jerevánba tartó repülőgépeinken is üdvözölhessük utasainkat” – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

ÚTVONAL​ JÁRATSŰRŰSÉG JEGYÁR
Budapest – Brassó kedd, csütörtök, szombat 8 190 Ft-tól
Budapest – Bukarest minden nap 12 390 Ft-tól
Budapest – Jereván csütörtök, vasárnap 16 490 Ft-tól

A Wizz Air folyamatosan törekszik útvonalhálózatának bővítésére, ezt bizonyítja az új, közvetlen járatok elindítása is. A légitársaság az idei új útvonalak bevezetése mellett 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állított üzembe a budapesti bázisán, így már 16 repülőgéppel szolgálja ki a magyar utasokat a fővárosból.

Sajtóközlemény

Ajánlatok