accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Újra fogad turistákat Maldív-szigetek: megérkeztek az első vendégek

utazomajom /

Közel négy hónappal azután, hogy a Maldív-szigetek felfüggesztette a turista vízumok kiadását, az idegenforgalmi hivatal újból engedélyezte külföldiek számára is a beutazást az országba.

A korábbi tervekkel összhangban, július 15-én landolt az első járat a Valena Nemzetközi repülőtéren. A Qatar Airways fedélzetén 107 külföldi és 24 helyi állampolgár érkezett. A szigetországot 2020. március 27-én zárták le a turisták számára a COVID-19 miatt.

Természetesen a Maldív-szigeteken is kötelező a megfelelő óvintézkedések betartása, mint a távolságtartás, nagyobb tömeg kerülése, gyakori fertőtlenítés és a maszk viselése is. Az újranyitás nem meglepő, hiszen az ország bevételeinek nagy része az idegenforgalomból származik, ezért a járvány különösen sújtja az ország gazdaságát. Az turisztikai ágazat az egészségügyi szakemberekkel folytatott konzultációt követően biztonságosnak ítélte meg az újranyitást.

A Turisztikai Minisztérium a COVID-19 további terjedésének megakadályozása miatt iránymutatást adott ki az ágazat szereplőinek, amely biztosítja az összes idegenforgalmi létesítmény biztonsági és higiéniai előírásait, ideértve a szállást, a közlekedést, a repülőtereket és más kapcsolódó létesítményeket.

A helyiek által nem lakott szigeteken üzemelő szálláshelyek 2020. július 15-től folytathatják a működésüket, míg a lakott szigetek augusztus 1-től fogadhatnak turistákat.

Maldív-szigetek rekordszintű 1,7 millió turistát regisztrált 2019-ben. Az idei cél 850.000 látogató.

Maldív-szigetek jelenleg piros kategóriába tartozik a magyaroknak, tehát visszatéréskor 2 hét karanténba kell vonulnunk, vagy két negatív tesztet kell bemutatni a szabályok szerint. Kiutazáskor csupán az egészségügyi kérdőívet kell kitölteni, illetve szúrópróbaszerű ellenőrzések történnek. Turisták számára nincs kötelező 14 napos karantén a Maldív-szigeteken.

Álomból valóság: 9 nap Maldív-szigetek 3 csillagos hotellel 223.300 Ft-ért!

A szigetországban összesen 3,369 fertőzöttet regisztráltak, jelenleg pedig 807 aktív esetről tudni. Magyarországon ugyanezen a napon 523 aktív esetet tartanak nyilván.

Ajánlatok