accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

152. nap: Ahonnan az ausztrál kultúr terroristák elloptak egy Picasso festményt

lanymajom /

Melbourne egy nagyszerű város a turistáskodáshoz, hiszen rengeteg az ingyenes programlehetőség. Ausztrália legnagyobb, legrégebbi és leglátogatottabb művészeti múzeuma is belépőjegy nélkül látogatható.

Ha elromlana az időjárás vagy egy kis kulturálódásra vágynánk, akkor egy kiváló program a Victoria állam Nemzeti Galériája. A múzeum két épületből áll, a nagyobb a St. Kilda úton, a másik pedig a Federation Square-en található. A galériában nemzetközi, ausztrál és aboriginal művészettel ismerkedhetünk.

Kultúr terroristák

A múzeum történetében az egyik legismertebb esemény 1986-ban Picasso A síró nő című festményének elrablása volt. A bűncselekményért az “Ausztrál Kultúr Terrorista” csoport vállalta a felelősséget, akik arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy az állami kormány milyen szegényesen kezeli a képzőművészeteket. Váltságdíjként azt kérték a művészeti minsztertől, hogy alapítsanak meg egy díjat a fiatal művészek számára, illetve emeljék meg a művészetekre fordított kiadásokat. A Victoria állami parlament elutasította a kéréseket és 50.000 ausztrál dolláros jutalmat kínált fel nyomravezető díjként. Két héttel később egy névtelen telefonáló jelezte, hogy a festmény egy vasútállomási csomagmegőrzőben van. A hatóságok végül sértetlenül, becsomagolva találták meg a képet a csomagmegőrzőben. Máig nem tudni, hogy ki rabolta el a festményt.

Ajánlatok