accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

67. nap – Merre tovább, és miből?

utazomajom /
Most, hogy végre van egy kis időm, így tudok egy kicsit az utazás következő állomásaival is foglalkozni. Február elején Saigonból elrepülök először is Kuala Lumpurba, ahol újra eltöltök 3 éjszakát, majd indulok az utazásom következő országába, Ausztráliába.

Ausztráliában 3 hónapot tervezek, viszont a magas árak miatt ott rá leszek kényszerülve arra, hogy minden lehetőséget megragadjak a spórolásra. Az egyik legjobb mód a költségek kordában tartására az önkénteskedés. Ez alatt nem az afrikai gyerekekkel való, még te fizess azért, hogy segíthess programokra gondolok, hanem magánemberek saját vállalkozásaikban való segítésre. Ilyen önkéntes munkalehetőségeket, az alábbi honlapokon találhatunk:

Munka

Ha minden igaz először is egy hostelben fogok dolgozni 2-2,5 hetet, ami Sydney-től kb. 60 km-re található egy igazán nyugis, természetközeli környéken. Következő célpont Ausztrálián belül Tasmania lesz, ahol két farmon is fogok segédkezni, az egyiket egy magyar házaspár vezeti, akik borászattal is foglalkoznak. 1,5 hónap Tasmania után Melbourne-be megyek, ahol pár nap városnézés után egy, az Ocean Roadon található farmon fogok önkénteskedni.
Az önkénteskedésért cserébe ingyen szállást és ellátást kapok, így remélhetőleg nem száll majd el a költségvetésem és tovább tudom folytatni az utazást.

Ausztrálián túl

Ausztrália után Indonézia (Bali) a következő biztos célpont, ahonnan egyelőre nincs tovább lefoglalt repülőjegyem.
Habár Ausztráliába most nyílt meg a working holiday vízumlehetőség a magyarok számára, de Új-Zélanddal ellentétben az önkénteskedést turista vízummal is engedélyezik, viszont így egyszerre maximum 3 hónapot lehet eltölteni az országban és persze fizetés nem járhat a segítség mellé.
Aznapi költés: 2.600 Ft

Ajánlatok