accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Életre szóló élmény: 16 nap Costa Rica és Nicaragua vitorlás körutazás

utazomajom /

Ha egy valódi különleges, de csoportos utazásra vágysz, ahol mindent megszerveznek helyetted, viszont olyan csodákat láthatsz, amelyeket az egész életedben emlegetni fogsz, akkor olvasd tovább ezt az ajánlatot!

A körutazás két fő részre bontható: 8 napos szárazföldi kirándulás megannyi izgalmas programmal, illetve 8 napos hajózás. Kétféle útiterv közül lehet választani: az egyik Nicaraguát, a másik Panamát érinti. 

115 méter hosszú 4 emeletes hajón 85 tágas kabin kapott helyett. Maximum 170 fő utas tartózkodhat a fedélzeten a 74 fős személyzet mellett. Számos étterem, bár, 2 medence, könyvtár szolgálják a vendégek kényelmét.

Megnézem az egyedülálló lehetőség részleteit: 16 napos körutazás

Az ár az alábbiakat tartalmazza

  • repülőút Bécsből San Joséba és vissza 23 kg poggyásszal
  • reptéri illetékek és biztosítási díjak
  • 7 éjszaka középkategóriás szállodákban, ill. faházakban
  • 7 éjszaka a Star Clipper fedélzetén
  • ellátás: 8 reggeli, 3 ebéd, 3 vacsora (körutazás), ill. teljes ellátás reggelivel, ebéddel, délutáni harapnivalóval, vacsorával és éjféli harapnivalóval, egész nap önkiszolgálás: kávé/tea, víz és gyümölcs (hajó)
  • a legtöbb fedélzeti felszerelés használata az utastérben és ingyenes részvétel a fedélzeti szórakoztató programokon
  • sporttevékenységek, például vízisí, szörfözés, kajakozás és búvárkodás (hajó)
  • többnyelvű fedélzeti kiszolgálás (német, angol)
  • 50 euró értékű fedélzeti hitel személyenként
  • minden ki- és behajózási illeték, üzemanyagpótdíj
  • minden transzfer (járművel vagy hajóval), városnézések, belépők és az útiterv szerinti kirándulások
  • helyi német nyelvű idegenvezetés a körutazások és a transzferek alatt
  • TourCare utasbiztosítás a gyors segítségért és pénzügyi védelemért, pl. útlemondás, utazásmegszakítás, külföldi betegség esetén, beleértve a hazaszállítást, a COVID-19-hez kapcsolódó valamennyi kockázatok fedezetét stb.

Útiterv: Costa Rica és Nicaragua (időpontok: 2022.12.03. – 2022.12.18., 2023.02.11. – 2023.02.26.)

1. nap Érkezés • Repülőút San Joséba (Costa Rica). Megérkezés, a német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket, majd transzfer a szállodába.
2. nap San José – Guápiles – Tortuguero • Reggeli előtt indulás keleti irányban a karibi alföldre, Guápilesbe. Mielőtt az utazás folytatódik, kiadós, tipikus reggelit szolgálnak fel. Átszállás egy hajóra, és transzfer csatornákon és folyókon keresztül Tortugueróba. Már ezen, a főcsatornán keresztül vezető úton lehetőség nyílik a változatos madárvilág megfigyelésére. Mielőtt elérnénk a szálláshelyünket, megállunk Tortuguero faluban, ahol érdekes információkat tudhatunk meg a történelemről, a kultúráról és a falusiak erőfeszítéseiről, hogy megvédjék a tengeri teknősöket, amelyek minden évben a Tortuguero környéki tengerparton rakják le a tojásaikat. Ezután továbbutazunk a szálláshelyünkre. Itt a dzsungel közepén vagyunk, keskeny csatornákkal és lagúnákkal körülvéve. Egy késői ebéd után először körbejárjuk a szálláshely területét az idegenvezetővel, a délután további része pedig szabadidő. Vacsora és éjszakai szállás.
3. nap Tortuguero Nemzeti Park • Ma is ajánlott a korai kelés. Ma az idegenvezető hajókirándulásra visz minket kisebb hajókkal a szűk dzsungelcsatornákon keresztül, szüntelenül állatok után kutatva. Kis szerencsével majmok, lajhárok, leguánok, kajmánok, édesvízi teknősök, denevérek és természetesen számos madárfaj is megfigyelhető. A növényzet is lenyűgöző. Rövid túra a szálloda saját ösvényein. A délelőtt folyamán később, vagy délután egy második hajókirándulásra is sor kerül. A nap hátralévő része szabadprogram, lehetőség van különböző kirándulásokon való részvételre (választható, a helyszínen fizetendő).


4. nap Tortuguero – Puerto Viejo de Sarapiquí – La Fortuna • Ma ismét elhagyjuk az országnak ezt az észak-keleti csücskét: hajóval jutunk el a kikötőig, majd busszal tovább Guápilesbe, ahol ebéddel várnak minket. Az utunk Puerto Viejo de Sarapiquíbe folytatódik. Ismerjük meg a csokoládé hagyományos gyártási folyamatát ezen az érdekes túrán! A kakaó, Közép-Amerika legendás gyümölcse nemcsak nagy történelmi jelentőségű történelmi valuta, hanem a maják, aztékok és más közép-amerikai kultúrák számára is az egyik legfontosabb terméket jelentette. A kirándulás egy rövid gyalogtúrával kezdődik a Tirimbina-erdő egyik részében található egykori kakaóültetvényre. A múltban itt hagyományos módon termesztették a kakaót. A kakaófák az erdőben nőttek, más fafajokkal körülvéve. Útközben sok érdekes információt kapunk a kakaófa természeti és kulturális történetéről. Az úti célunkat elérve nyomon követhetjük a kézműves folyamatot, amelynek során a kakaófa terméséből csokoládé lesz, és közben jobban megismerhetjük a gyarmati időszak előtti és utáni csokoládét. Természetesen a dolog gyakorlati oldalát sem hanyagoljuk el, és különféle hagyományosan elkészített csokoládékat is megkóstolhatunk. Ezután elhagyjuk a Sarapiquí régiót, és az Arenal vulkán lábánál fekvő La Fortuna felé vesszük az irányt, ahol a buja növényzet közepette élvezheti a mélyen ellazító fürdőzést a termálforrásokban.
5. nap La Fortuna – Mirador 1968 kilátó – Arenal Vida Campesina – La Fortuna • A reggeli után élvezhetjük a vulkán egyik legszebb kilátását az Arenal vulkán lábánál tett túra során (időtartam: kb. 2 óra). Az érdekes túra a vulkánhoz közeli túraútvonalon indul, és a dzsungelen, valamint régi és új lávamezőkön át vezet minket. Az utolsó, különösen nagy kitörés 1968-ban történt. Délután meglátogatjuk az Arenal Vida Campesina farmot, ahol megismerhetjük a hagyományos és nem hagyományos művelési módokat, és részt vehetünk különböző tevékenységekben, például tehénfejésben, tortillakészítésben, valamint zöldségszedésben a veteményeskertben. Ismerje meg az olyan kulturális tevékenységeket, mint például a cukornád őrlése, a régióra jellemző táncok és a kézzel készített kútból való vízmerítés. Lehetősége lesz arra, hogy segítsen a vacsora elkészítésében, és utána elfogyasszon egy tipikus vacsorát.
6. nap La Fortuna – Cañas – Monteverde • Ma az Arenal-tó körül folytatjuk utunkat, majd felmegyünk a Monteverde környéki felhőerdő-rezervátumba, amely körülbelül 1400 m magasan fekszik a tengerszint felett. Útközben megállunk Cañasban, ahol meglátogatjuk a „Las Pumas” vadrezervátumot. Ott testközelből megcsodálhatunk néhány olyan állatot, amellyel egyébként soha nem találkoznánk: például pumákat és jaguárokat.
7. nap Monteverde • Délelőtt ellátogatunk a Santa Elena Nemzeti Parkba, és kirándulunk a felhőerdőben, állatmegfigyeléssel egybekötve (időtartam: kb. 4 óra, könnyű és közepesen nehéz útvonalon). Délután szabadprogram, lehetőség van különböző kirándulásokon való részvételre (választható, a helyszínen fizetendő).
8. nap Monteverde – Puntarenas • Utazás Puntarenas kikötővárosba. Transzfer a kikötőbe és beszállás. A hajóút megkezdése.
9. nap Quepos (Costa Rica).
10. nap Kikapcsolódás a tengeren.
11. nap San Juan del Sur (Nicaragua).
12. nap Playa Panama, Culebra Bay (Costa Rica).
13. nap Potrero Bay, Flamingo (Costa Rica).
14. nap Isla Tortuga (Costa Rica).
15. nap Puntarenas – Carara Nemzeti Park – Visszautazás • Érkezés Puntarenasba (Costa Rica) és kihajózás. A német nyelvű idegenvezető köszönti a vendégeket, és utána a Carara Nemzeti Parkba utazunk. Az erdő ezen a területen rendkívül gazdag fajokban, és igen alkalmas állatok és madarak, például a vörös arapapagájok megfigyelésére, amelyeknek itt állandó fészkelőhelyük van. Ezután transzfer San José repülőterére és repülőút vissza.
16. nap Érkezés Bécsbe és egyéni hazautazás.

szponzorált tartalom

Ajánlatok