accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A csőletörős légpisztolyok alkalmazási lehetőségei

utazomajom /

Magyarországon nagy népszerűségre tettek szert a csőletörős légpisztolyok. Egyetlen légfegyverhez sincsen szükség engedélyre, viszont csak akkor, ha a torkolati energiájuk nem haladja meg a 7,5 J-t. Sok amatőr és kezdő választja tehát ezt a megoldást, nem véletlen, hiszen tökéletes választás, ha csak gyakorolni szeretnénk egy kicsit.

Ebben a cikkben a csőletörős légpisztolyok alkalmazási lehetőségeit mutatjuk be, eláruljuk, hogy mik is ezek és mire használhatóak.

Ismerkedjünk meg a csőletörős légpisztolyokkal!

A Katonadolog Webáruház csőletörős légpisztolyai között számos olyan darabot találni, amelyek minőségiek, amiket rendszeres és tartós használatra terveztek. Aki ilyet szerezne be magának, annak nem árt tisztában lennie azzal, hogy mik is ezek az eszközök, mire használhatóak és tulajdonképpen miért is ennyire népszerűek. Egy fegyver akkor jó, ha strapabíró, hiszen így biztonsággal használhatjuk és nem kell azt évente cserélgetni.

Az említett csőletörős modellek tökéletes szórakozást nyújtanak, hiszen a belépő fegyverek tökéletes megoldást nyújtanak azok számára, akik szeretnének egy kicsit megismerkedni ezzel a területtel. A legtöbb gyártmányt ergonomikus markolattal készítik, ezáltal amellett, hogy tényleg biztonságosan használhatjuk őket, kényelmes őket fogni, nem okoz problémát az órákon át tartó gyakorlás sem. Egy kezdő számára ez igen fontos szempont. Viszont itt meg kell jegyeznünk, hogy bár az igaz, hogy a tartásához nem kell engedély, csak 18 év felett vásárolhatunk magunknak ilyet gépet.

Hogyan működik és mennyit bír, mire képes egy ilyen fegyver?

A pisztolyok a szén-dioxid-patronnal üzemképes változatokkal szemben rugóenergiával működnek. Egyetlen hátrányuk, hogy minden lövés előtt felhúzást kell alkalmaznunk. Előnye azonban, hogy olcsóbb üzemeltetni, nem beszélve a könnyebb szerkezetéről. Műszaki szempontból szinte teljesen más, mint egy igazi pisztoly, még ha nagyon is hasonlít az eredeti fegyverekhez.

Milyen csőletörős pisztolyok léteznek?

A Browning Buck Mark egy igen népszerű gyártmány a maga 4,5 mm-es, integrált picatinny sínjével. A hátsó irányzékos légpisztolyt a tervezők automata biztosítással látták el, ehhez jön a huzagolt cső, illetve a már említett ergonomikus markolat. Ezáltal egy igen biztonságosan és komfortosan használható fegyverről beszélünk. A belépő szintű darabot bárki könnyen kezelheti, tökéletes megoldás kezdők számára, akik még nem tudnak pontosan célozni. A pisztoly tetejére kiegészítőket lehet rögzíteni, így tényleg jó szolgálatot tehet a gyakorlások során.

További kedvelt modell a Perfecta S3, ami szintén egy 4,5 mm-es darab, állítható hátsó irányzékkal, ergonomikus kivitelben, illetve automata biztosítással. A fiberszálas fegyver energiája nagyjából 5 J, így 18 év felett bárki számára kipróbálható. A Katonadolog Webáruházban ráadásul minden szükséges kiegészítőt, így léglőszert is beszerezhetünk hozzá.

Ajánlatok