accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Két Ryanair gép és a budapesti repülőtér is megsérült az éjszakai viharban

utazomajom /

Komoly fennakadásokat és károkat okozott az éjszakai vihar a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, a Budapest Airport Telexnek adott tájékoztatása szerint. Mint írják, a repülőtér forgalmát éjjel 1:45 és reggel 6:00 óra között teljesen fel kellett függeszteni, mert a szélsőséges időjárás miatt nem lett volna biztonságos a repülőgépek fel- és leszállása.

A rendkívüli intézkedés miatt a Wizz Air Lisszabonból és Korfuról, a British Airways Londonból, az Air France Párizsból érkező járatát Debrecenbe, Bécsbe és Belgrádba irányították át. A kora reggel induló repülőgépek többsége késésekkel indult el Budapestről, ám jelenleg egyes Ryanair-járatok esetében több órás késés várható, mert a fapados légitársaság két, éjszaka Ferihegyen parkoló gépe megsérült.

A Budapest Airport közleménye azzal folytatódik, hogy a repülőtér reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ám jelenleg csak az egyes futópálya használható, mert a kettes pályáról a vihar által ráhordott szennyeződéseket, sarat takarítják és javításra szorulnak a jelzőfények is, ezért itt várhatóan a délelőtt folyamán rendeződik majd a helyzet.

A terminálépületek több helyen beáztak, ezeket szintén folyamatosan javítják a repülőtér munkatársai, de a munkálatok nem akadályozzák a forgalmat.

Ajánlatok