accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Bezárja a Laudamotion a bécsi bázisát. Vége az olcsó utazásnak?

utazomajom /

A Ryanair leányvállalata, a Laudamotion ma reggel jelentette be, hogy megválik 300 munkavállalójától és bezárja a bécsi bázisát. A közleményből kiderül, hogy nem sikerült megállapodniuk azon alkalmazottakkal, akiknek csökkenteni kellett a fizetését. – írja a aviation24 szakportál.

Április vége óta a Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary azzal fenyegetőzött, hogy bezárja a bécsi bázist, és átruházza az összes résidőt a Ryanairre és a bázist tovább haszánlja a Ryanair, a Buzz és a Malta Air járataival.

A VIDA közlekedési szakszervezet nem volt hajlandó aláírni egy új munkaszerződést, amelyben a munkavállalók jövedelme az osztrák minimálbér alá csökkent volna.
“A Lauda mély sajnálatát fejezi ki, hogy több, mint 300 munkahelyet kell megszüntetnie, és május 29-én, pénteken bezárják a Lauda bécsi bázisát. A VIDA közlekedési szakszervezet felháborító módon figyelmen kívül hagyta az osztrák Lauda bázisában a pilóták több mint 95% -ának és a légiutas-kísérő személyzet 70% -ának kívánságait, és több mint 300 jól fizetett munkahelyet pusztított el ”- mondta Laudamotion. Ezenkívül Lauda sajnálja a kormány képtelenségét, míg az Austrian Airlines, a Lufthansa csoport leányvállalata megkapja a szükséges támogatást.” – írták a közleményben.
A kék pontokkal jelölt helyekre közvetlen összeköttetést kínált a Laudamotion. Forrás: flightconnections.com
A légitársaság többek között olyan helyekre kínált filléres jegyeket mint a Kanári-szigetek, Eilat (Vörös-tenger), Marokkó, Faro, vagy éppen Ciprus.
Nagy veszteség ez a Ryanair-nek, és hatalmas öröm a Wizz Air-nek, akik egy igen erős versenytárstól szabadultak meg az osztrák piacon, semmi gátja nincs most már a jegyárak növekedésének. Arról egyelőre nincs hír, hogy a már lefoglalt jegyekkel mit kezd a légitársaság.

Ajánlatok