accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

‘Boldogító igen’ a világ legszebb helyein

utazomajom /

Épp arra készültök, hogy kimondjátok a boldogító igent? Nos, ahány pár, annyi szokás, már ami az esküvőszervezést illeti, de az biztos, hogy ezeket a helyszíneket meglátva kevesen mondanának nemet.

Fontos azonban tudni, hogy minden ország más dokumentációt kívánhat meg, így az ország határán kívül megköttetett frigy elég összetett jogi procedúrát is igényelhet. Mindig érdemes tehát utána nézni, hogy hivatalos, azaz olyan esküvőről van-e szó, amely esetében a külföldi anyakönyvi kivonatot itthon lehet honosítani, vagy esetleg ún. nem hivatalos esküvőről van szó. Utóbbinál itthon is ki kell mondanotok a ’boldogító igen’-t annak érdekében, hogy házasságotok valóban érvényes legyen. A külföldi esküvőnek sok esetben egy jobb minőségű bankkártyával érdemes nekivágni, mert nem lesz olcsó mulatság!

Lássuk, melyek a legegzotikusabb helyszínek, ha a Nagy Napról van szó:

Maldív-szigetek

Az Utazómajom követői körében is mindig legelső helyet elfoglaló Maldív-szigetek épp ennyire népszerű akkor is, ha nem ’csupán’ egy nyaralásról beszélünk, hanem életünk legfontosabb napjáról. A hihetetlen csodás környezet, a türkizkék víz és a simogatóan hófehér homok festői hátteret nyújt egy romantikus esküvőhöz, így minden idők legnépszerűbb esküvői helyszínei között abszolút dobogós desztináció.

Maldiv wedding

Hawaii

Egy kicsit rusztikusabb ugyan a helyszín, mint a Maldív-szigetek esetében, azonban a háttérben vulkánok, pálmafák, az előtérben a gyönyörű tengerpart, mind különleges kellék egy álomszép naphoz. Nem beszélve a helyiek vendégszeretetéről és arról a tényről, hogy Hawaii az USA egyik tagállama, így útközben remek (nászutas) program lehet beiktatni néhány megállót az Államokban is.

Karib-térség

A világ egyik legkedveltebb térsége, több ezer szigettel, korall-zátonnyal és egzotikus élővilággal. Itt minden van, amire egy álomnászút során szükség lehet: különleges szállodák, izgalmas sportolási és búvárkodási lehetőségek, változatos kultúra, sőt, még egy privát szigeten is lehetőség van egybekelni. Nem csoda, hogy évről évre egyre népszerűbb esküvői helyszínnek számít.

romantic-wedding-couple-1434873_1280

Las Vegas

A szerencsejáték fellegvára mindig is a (gyors és) rendkívüli frigyek helyszíne volt. Azonban nem csak azok választják a sivatagi kaszinóvárost esküvőjük helyszínéül, akik egy szerencsés, vagy épp egy nagyon peches este után, ünnepi (pezsgőmámoros) hangulatban arra vágynak, hogy Elvis összeadja őket. A természeti kincsek (Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley) iránt rajongók is gyakran koronázzák meg az utukat egy rendhagyó esküvővel itt.

Bali

Mivel Bali a hivatalos esküvői helyszínek közé tartozik, nem csoda, hogy abszolút vezető helyen áll, ha nászutas, vagy esküvői célpontot választanak a párok. A zöld milliónyi árnyalata, a különleges tengerpartok és a világ legszebb naplementés helyeinek választott strandok tömegével vonzzák ide a szerelmeseket, arról már nem is beszélve, hogy az itteni árak még mindig igen kedvezőnek számítanak.

Görögország

Szerencsére nem kell annyira messzire utaznunk, ha különleges külföldi esküvőre vágyunk: ezt már megtehetjük akár Görögországban is. A számos meseszép szigettel rendelkező országban rengeteg helyen szakosodtak már a külföldi házasságkötőkre, így nem is bonyolult rátalálni a neten, hogy melyik a szívünkhöz legközelebb álló helyszínt.

santorini-1663673_1280

Málta

Európában a másik igen kedvelt esküvői célpont Málta. Aki a Földközi-tenger eme különleges, történelmi helyszínén szeretné párjával összekötni az életét, annak sincs már nehéz helyzete, hiszen  itthon is megannyi utazási iroda kínálja esküvő ajánlatát. Persze nem túl bonyolult az ügyintézés annak sem, aki jól beszél angolul, hiszen egy kis kutakodással minden információ elérhető a világhálón.

Garda-tó

Tőlünk nem is olyan messze, akár egy izgalmas road trip keretében útba ejthetjük Olaszország egyik gyöngyszemét, a Garda-tavat, amely nem véletlenül lett George Clooney álomotthonának helyszíne is. Kristálytiszta vize, bájos kis falvai és hatalmas hegyei festői látványt nyújtanak. Arról már nem is beszélve, hogy fenséges olasz konyhával ünnepelhetjük meg ezt az igazán szép napot!

Toszkána

Maradjunk Olaszországnál, azon belül is a lankás dombok, a napsütötte szőlőföldek és az isteni borok hazájánál: Toszkánánál. Ez a vidék legalább annyira népszerű, mint a Garda-tó, hiszen nem csak nyáron, hanem ősszel és tavasszal is képeslapra illő romantikával nyűgözi le a látogatókat. Nem csoda hát, hogy a legnépszerűbb esküvői helyszínek között szerepel. Szerencsére ez a környék is tőlünk könnyedén elérhető már repülővel, de akár autóval is, az esküvői szezon pedig kora tavasztól késő őszig tart.

toszkana eskuvo

Svájci Alpok

És végül, de nem utolsó sorban, hogy ne csak fehér homokos tengerpartokról, vagy kristálytiszta vizű tavakról essék szó, ha esküvőt emlegetünk: léteznek már olyan egyedi esküvői helyszínek, amik bizony a téli esküvő pártiaknak is nyújtanak alternatívákat. Ilyen például a Svájci Alpokban található faházas esküvő is, ahol sílifttel érkeznek a vendégek és kikapcsolódásként csúszhatnak egyet a hegyoldalban, vagy élvezhetik a forró szaunát.

A cikk létrejöttét a GRÁNIT Bank támogatta. Az utazómajom kezdetek óta a bank Platinum kártyáját használja, melynek okáról írtunk is. A bank legújabb szolgáltatása valóban utazóbarát, VideóBankon keresztül most már bárhonnan nyithatsz számlát!


 

Ajánlatok