accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Brutális: 14 órája várakozik a határon olvasónk Röszkénél és még hol a vége

utazomajom /

Olvasónk, Krisztián tegnap délben indult haza barátjával Montenegróból. Már csak néhány órányira voltak lakóhelyüktől, amikor is a röszkei határon a 4 kilométeres dugó végére sikerült beállniuk. Még akkor sem gondolták, hogy szinte egy plusz napot kell arra várniuk, hogy átjussanak a határon. Jelenleg 14 órája várakoznak a többi autóssal, kezdetben étel és ital nélkül. Egy néhány kilométerre található benzinkútra sétált el egyikük frissítőért és ennivalóért, de a shop már akkor ki volt fosztva. Reggel 7-től már nem tudnak semmihez hozzájutni. Az autók a sorokban összevissza állnak, próbálnak előrébb furakodni, ami olykor ordibálásokba és folyamatos dudálásba végződik. Több sofőr elbóbiskolt, elaludt, hiszen van, hogy egy órán keresztül nem mennek előre egyetlen métert sem. A fáradtság nem csoda, hiszen Krisztiánék is már másfél napja ébren vannak és 24 órája ülnek autóban. Visszafordulásra sincs már lehetőség és semmilyen tájékoztatást sem kaptak amióta ott vannak. Már elhagyták a szerb határt, jelenleg a magyar és a szerb határ között vesztegelnek. Még körülbelül 800 méter van hátra, ami számításaik szerint további 4 óra várakozást jelent. Habár néhány mobil wc volt az út szélés, azokért sokszor fél órákat kellett gyalogolni, amit sokan nem vállaltak be. Az autósok többsége német rendszámos autóval közlekedő török állampolgár, magyarokat csak elvétve látni.

Aki most jönne haza Montenegróból Szerbián keresztül, lehetőleg várjon még néhány napot, vagy keressen másik határátkelőt.

Ajánlatok