accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Castellón látnivalók, élménybeszámoló

utazomajom /

Februárban láttam az Utazómajom ajánlásban, hogy egy új spanyol városba indít járatot a Wizz Air. Castellón de la Plana volt az úti cél, ahová egyébként szerdán és vasárnap mennek jelenleg járatok és kevesebb, mint 3 óráig tart az út.

ACosta del Azahar nevű reptér 30 percre van busszal/autóval a városközponttól. Online is meg lehet venni a jegyet előre, de a reptéren is van egy pult erre, 12 euró/fő a jegy ára.
Castellón nem egy kis város, viszont még egyáltalán nem lepték el a turisták. Pont ezért nem is található még sok infó róla, és nem sokan beszélnek angolul. A városon belül általában tömegközlekedést használtunk vagy sétáltunk, mivel a központban volt a szállásunk.

Ahová érdemes elmenni a környéken: Benicassim, Peniscola, Valencia

Amit fontos tudni egy nyaralónak

• A beach viszonylag messze van a városközponttól, kb. 30 perc helyi busszal vagy „TRAM”-mel. A parton van néhány hotel, egy nagyobb szupermarket és a kikötő sok étteremmel.
• Legjobb partszakaszok: Playa el Gurugú, Playa del Pinar (a part és a tenger is nagyon tiszta)
• A helyiek délután 5 körül kezdenek kivonulni a strandra, addig egyáltalán nincs tömeg (Kivéve a hétvége! Ekkor a fizetős napágyak is már előre le vannak foglalva.)
• Szieszta és a spanyol „menetrend”: reggel 8 előtt semmi nincs nyitva, reggelizni sem tudsz. Napközben kb. kora délutánig nyitva vannak az éttermek is, viszont a szieszta idejére bezárnak és este 9 körül nyitnak újra. Az élelmiszerboltok nyitva vannak egész nap.
• A helyi reptér elég kicsi, a duty free shopban pár parfüm és néhány üveg alkoholon kívül más nincs (nem lehet igazán bevásárolni), illetve a reptéri „büfé” is elég gyenge (túlárazott 2dl ásványvíz/üdítő 2,5 euróért és házi szalámis zsemle szintén ennyiért a kínálat)

Árak

• Egyáltalán nincsenek elszállva, olyasmire kell számítani, mint itthon: Pl. reggeli egy kávézóban 2 főre kb. 5-8 euró (2 kávé, 2 szendvics), vacsora étteremben kb. 25-30euró (2 főétel/tapasok, 2 ital)
• Helyi tömegközlekedés: 1.05euró a jegy/fő vagy vehetsz Castellón kártyát, amire rátöltenek annyi jegyet, amennyit szeretnél (ezt használhatjátok közösen is, csak annyiszor kell lehúzni a buszon)
• Parton 2 napágy+napernyő 8euró egész napra (Rototon reggae beach)
• Autóbérlés 1 napra: kb. 68euró (Europcar, teljes biztosítással)
• Valenciába vonattal retúr jegy: kb. 20euró
• Szállás: a hotel árak még teljesen a földön járnak (4 csillagos hotel kb.17.000Ft/2fő)

Pozitívumok

• Nagyon jókat lehet enni
• Nagyon kedvesek az emberek, és annak ellenére, hogy angolul nem beszélnek, mutogatással megértettük egymást
• Tiszta a város, part, stb.
• Ajánlom azoknak, akik a nyugodtabb nyaralást kedvelik és nem egy nyüzsgő, zsúfolt helyre mennének

Az élménybeszámolót Réka írta. Küldenél Te is? Írj az info@utazomajom.hu címre!

Ajánlatok