accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezért a hotelért fizettem a legtöbbet az életemben!

utazomajom /

… és nem bántam meg. Aki Arubára készül, bizonyára találkozni fog jópár flamingós képpel. Néhány perc keresés után sikerült megállapítanom, hogy ezek a madarak egyáltalán nem őshonosak az országban. Egy bizonyos hotel privát szigetén készült az összes fotó a rózsaszín állatokról.

Szerk: Az írás nem megrendelésre készült, sem a hotel, sem más nem fizetett ezért a bejegyzésért.

Renaissance Aruba Resort

Első keresésre megtaláltam a szigetet: Renaissance beach. Korábban a szállásról 100 dollárért lehetett fejenként egy egész napot ott tölteni ebéddel és a hajóúttal együtt. Két főnél már több, mint 51.000 forint, ami nagyon magas ár, illetve a menedzsment elmondása szerint már nem árulnak napijegyeket a szigetre, csak a hotel vendégei használhatják. A booking.com oldalon Genius tagként sikerült 78.000 forintért foglalni két főre két éjszakát, amihez még 23,74 % adót kellett fizetnünk. A tagságért cserébe két üdvözlő koktél járt, amihez a recepción kaptunk vouchert. Sajnos minden “olcsósításra” tett törekvésem kudarcba fulladt, viszont ha már egyszer oda utaztunk, mindenképp látni szerettem volna a privát szigetet, így a foglalás mellett döntöttünk.

Check-in

A szobákat délután 4-től lehet elfoglalni. Ha viszont hamarabb érkezel, a bőröndöd leteheted, és a 15 percenként közlekedő ingyenes hajó transzferhez már kapsz kártyát, így akár az első nap reggelétől élvezheted a szolgáltatásokat.

Transzfer

A resort több épületből áll, 3 medencével, több privát stranddal, üzletekkel, kaszinóval, bárokkal, éttermekkel. A privát szigetre érdekes módon a mozgólépcsők közvetlen közeléből indulhatsz: egy mesterségesen kialakított csatorna egészen a hotel halljáig vezet. Ott lehet beszállni a hajóba, ami körülbelül 10 perc alatt ér a szigetre. A hotel vendégei számára a transzfer korlátlanul és díjmentesen vehető igénybe.

Private beach

A szigeten két kialakított strand áll a vendégek rendelkezésére. Az egyik a családosok számára, ahol hatalmas leguánok és színes gyíkok leselkednek az értékeidre. A másik a flamingó beach, amit csak a felnőttek használhatnak. A gyerekek reggel 9:30-ig fotózkodhatnak az állatokkal ezen a parton. A víz mindkét strandon kristálytiszta, egész évben kellemes hőmérsékletű. A fehérhomokos partokon pálmák árnyékaiban is hűsölhetünk. A napágyak, napernyők, függőágyak díjmentesen használhatók. Ezen kívül gyors wifi, ivóvíz és törölköző jár még a pihenni vágyóknak.

Flamingók

A legtöbben természetesen a flamingók miatt érkeznek a szigetre. Hihetetlenül szép a napágyak között kecsesen sétáló gyönyörű madarak látványa. Többször előfordult, hogy tusolás közben odaálltak mellém, hogy nekik is nyissam meg a csapot, ahol hosszú percekig élvezték a hűsítő vizet. Mindössze 25 centért madáreledelt lehet vásárolni az automatából, hogy a kezedből etethesd őket, esetleg egy jóféle selfiet is készíts velük. Sajnos ezek az állatok nem őshonosak a szigeten, a közelben lévő másik karibi ABC szigetről, Bonaire-ről származnak. Attól függetlenül, hogy láthatóan jól érzik magukat, a szárnyukat visszavágták, ezért nem tudnak elrepülni.

Összegzés

Alapvetően nem szoktunk ennyi pénzt fizetni a szállásért, sőt, ez volt az eddigi legmagasabb összeg. Mégis úgy érzem, hogy minden perce forintot megért az ott töltött 3 nap. Sosem sétált még a napágyam alatt fél méteres leguán, aki várta hogy majd ételt adok neki, nem tusoltam még flamingókkal sem. Attól függetlenül, hogy a hotel 4 csillagos, egyáltalán nem éreztük a sznobságot, mindenki vidám és közvetlen volt.

Ajánlatok