accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezt a bőröndöt nem kell cipelni, jön utánad magától

lanymajom /

Ez lesz a jövő bőröndje? Nem kell emelgetned, húznod, tolnod, hanem magától követ majd a reptéren. Te bevállalnád?

A múlt heti las vegasi fogyasztói eletronikai cikkek bemutatón, azaz a „Consumer Electronics Show-n” kiderült hogy fogunk utazni a jövőben. A bőröndünk cipelése már nemsokára csak a múlté lesz, hiszen megjelentek a maguktól mozgó és a tulajdonosukat követő csomagok. A ForwardX Robotics cég új találmánya a CX-1 nevezetű csomag, ami kívülről csak egy átlagos bőröndnek tűnik, viszont belülről egy csöppet sem megszokott.

A bőröndbe olyan szenzort építettek bele, ami felismeri a tulajdonosát, így úgy követ majd, mint egy jól betanított kutya. Ha esetleg túl messze kerülne vagy valaki megpróbálná eltulajdonítani, akkor pedig megszólal rajta a riasztó.

Habár a cég még nem jelentette be, hogy hivatalosan mikor dobják piacra a terméket, de ha valakinek nagyon megtetszett az ötlet, akkor egy másik vállalatnál be tud szerezni hasonló elgondoláson alapuló bőröndöt. A Travelmate Robotics 2016-ban rukkolt elő a robot bőröndjükkel, akik a kabin méretű poggyászt 1095 dollárért, átszámítva 283 ezer Ft-ért a nagy táskát pedig 1495 dolláért, átszámítva 386 ezer Ft-ért értékesítik.

Ezek szerint lassan verseny is kialakul a piacon, így pár év múlva elképzelhető, hogy sokkal elterjedtebb és olcsóbb lesz robot táskával utazni.


Forrás: http://www.travelandleisure.com/travel-news/cx-1-suitcase-follows-with-facial-recognition

Borítókép forrása: innen

Ajánlatok