accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezt a munkát Neked találták ki, ha imádsz utazni!

utazomajom /

A legjobb munka utazómajmoknak

Ha nem csupán turistaként akarsz utazni, hanem szeretnél esetleg hosszabb-rövidebb időre külföldre költözni, megismerni új országokat és embereket akkor érdemes lesz végigolvasnod a TEFL képesítésről szóló interjúnk. Az egész világon taníthatsz külföldi gyerekeket angol nyelvre vagy más ismeretekre, amelyhez csupán egy online képzésen szükséges részt venned. Erről a lehetőségről beszélgettünk Deáki Lajos Dáviddal, a TEFL.hu oktatási koordinátorával.

Milyen külföldi elhelyezkedési lehetőségek vannak a TEFL képesítéssel?

Rendkívül nagy igény van a TEFL oktatókra az egész világon, rengeteg az álláshirdetés, a betöltetlen pozíció. Olyan egzotikus, gyönyörű országokba keresnek munkavállalókat, mint Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Törökország, Egyesült Arab Emírségek, Japán, Thaiföld, Vietnam, Brazília, Argentína, Kolumbia.

Bármelyik országról is legyen szó, egy TEFL oktató bérezése mindig kiemelt. Sőt sok intézmény díjmentesen biztosít szállást, vagy akár ellátást is. És a legjobb, hogy rengeteg fizetett szabadság jár: az iskolai szünetek, állami és vallási ünnepek amikor hosszabb kirándulásokat is tehetsz.

Ez a végzettség egy nemzetközi, határok nélküli karrierlehetőséget kínál, nem szükséges honosítani, fordítani, hitelesíteni. Ráadásul soha nem évül el, nem szükséges új képzésen vagy vizsgán részt venni. Egy egész életre és egész világra szóló befektetés.

Miről szól a TEFL?

A TEFL (Teaching English as a Foreign Language) egy nemzetközileg elismert és elfogadott képesítés. Egy pár hetes online, akkreditált képzés után szinte az egész világon angolt taníthatsz vagy más tantárgyakat angolul (informatika, természettudományok, művészetek stb.). Nem hagyományos tanári szerepre és feladatkörre kell gondolni, nem szükséges tanári végzettség, sőt sok helyen még diploma sem. Játékos módon kell a gyerekeket oktatni, úgy, hogy az órák élvezetesek, érdekesek, élményközpontúak legyenek. Úgy kell a munkát elképzelni, mint egy óvodai / iskolai nyelvi animátort.

Miben más egy TEFL oktató által tartott foglalkozás, mint egy általunk ismert klasszikus angol óra az óvodában vagy iskolában?

A TEFL módszertana, teljesen másképp közelíti meg a nyelvtanítást és nyelvtanulást. A TEFL egy modern, kommunikáció orientált oktatási forma. A gyerekek úgy tudják leginkább befogadni az idegen nyelvet, ahogy az anyanyelvüket elsajátították: a társas interakciók, a kommunikáció révén. Játék, beszélgetés, képek, videók által szinte észrevétlenül tanulnak. Természetesen egy TEFL oktató átadja a szükséges elméleti tudást is a gyerekeknek, ugyanakkor a hangsúly mindig a gyakorlati részen van. Így nem fordulhat elő, amit sok nyelvtanuló már bizonyára tapasztalt: a nyelvtudás megvan a fejében, de mégsem képes beszélni, kifejezni magát.

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki TEFL oktatóként dolgozhasson?

A legfontosabb a középfokú angol nyelvtudás (nyelvvizsga nem szükséges) és természetesen, a TEFL képesítés.

Ennek a végzettségnek a megszerzésében segít a TEFL.hu, egy akkreditált, interaktív, online képzés keretében.
Ez egy rugalmas időtartamú felkészítés, amelyben komoly hangsúlyt fektetünk a munkával kapcsolatos gyakorlati tudnivalókra, módszertanra. A tanfolyamot egyéni tempóban lehet végezni akár iskola vagy munka mellett is.

A TEFL.hu kifejezetten a magyarok képzésével foglalkozik, legyenek bárhol is a világban, magyar nyelvű szervezők és ügyfélszolgálat áll minden hallgató rendelkezésére. Az akkreditált képzés gyakorlati részt is tartalmaz, teljes értékű 120 órás TEFL képesítés, amit a munkáltatók világszerte keresnek. A képzés alatt saját, angol anyanyelvű oktató foglalkozik egyénileg a hallgatókkal és személyre szabottan fejleszti mind a nyelvtudást, mind pedig a szakmai ismereteket. Mivel hiszünk a sikerben, minden hallgatónknak vizsgagaranciát biztosítunk.

Mi a helyzet azokkal, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnének külföldre költözni és ott dolgozni?

Lehetőség van online oktatásra is. Ez azt jelenti, hogy egy online platformon, webkamerán keresztül lehet angol órákat tartani, privátban vagy akár csoportnak is.
Ez a fajta munka amellett, hogy kényelmes, rendkívül rugalmas is. Te döntöd el, hogy hány órát vállalsz, milyen időbeosztással és ütemezéssel. Az órabérek pedig, amit az ügynökségek kínálnak, jóformán duplái a magyar átlagnak.

Milyen visszajelzések érkeztek a végzett hallgatóktól?

Nagyon pozitívak. Akik nálunk tanultak, a világ számos pontján helyezkedtek el. Van, aki Magyarországon maradt és online magánórákat ad, de van olyan is, aki már 6 éve Thaiföldön él Bangkokban. Megint más beutazta Ázsia nagy részét, az elmúlt években, mint szabadúszó TEFL oktató. Ez csupán néhány példa. A honlapunkon sok vélemény, tapasztalat és interjú fent van. Azt szokták mondani, hogy nem csupán új munkát találtak, amivel ott élhetnek és dolgozhatnak, ahol szeretnének, hanem egy egészen más életstílust is. Valóban, TEFL oktatónak lenni különleges dolog. A megszokottnál sokkal szabadabb és rugalmasabb életforma, amiben a magad ura vagy. Szó szerint az egész világ lehetőségeket tartogat a számodra, a kérdés csupán az, hogy melyiket választod.

Épp keresnek angol oktatót Thaiföldre is, én biztosan azt választanám most! 🙂

A bejegyzést a TEFL.hu támogatta.

Ajánlatok