accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Félnapos szabadulószoba kihívás – te bírnád?

utazomajom /

Ha valamit szeretünk, akkor abból szívesen repetázunk. Legyen szó édességről, egy finom ételről, adrenalinfröccsről egy körhintán vagy éppen egy szabadulószobáról. A kisebb-nagyobb csapatoknak lehetősége van nemcsak egy küldetést teljesíteni, hanem akár egymás után többet. Ehhez azonban igazán elszántnak kell lenni, hiszen ez akár 3 órás koncentrációt és éberséget igényel mindenkitől. A te csapatod bevállalná? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen pályákat tudtok összeválogatni, ha maratoni szabadulást szeretnétek.

Izgalmak sokasága

A maratoni kihívások lényege, hogy nem kell az első küldetés után hazaballagnotok, hanem egymás után két vagy három pályán mérettethetitek meg magatokat. Szoktak lenni a társaságokban olyan egyéniségek, akik lassabban veszik fel a ritmust, így viszont a többedik szobában az ő teljesítőképességükre még mindig lehet számítani. Mások pedig az idő első felében sziporkáznak, de a kihívás végére elfáradnak. Az Időcsapda CSI: Budapest nyomozós vagy éppen börtönös tematikájú szobái közül akkor érdemes választanotok, ha lételemetek az apró részletek megfigyelése, a krimisorozatokban is hamar leleplezitek a gyilkost, vagy kipróbálnátok, hogy milyen lehet egy komplett szökést megszervezni a börtönből.

Mágikus kihívás

A másik koncepció a varázsvilágot öleli fel. Itt 3 pálya áll a rendelkezésetekre: a barátságos Weasley otthon: az Odú, a dementoroktól hemzsegő varázsló börtön és a Titkok kamrája. Mindegyik szobában a szokásos kódfejtő képességen túl nagy adag leleményességre és bátorságra is szükség van, hiszen mindhárom szobában találkozhattok különleges képességű tárgyakkal vagy állattal. Ezenfelül pedig a helyes varázspálca-használatot is el kell sajátítanotok, ha időben ki szeretnétek jutni.

Mire számíts a hosszú küldetés során?

Itt is időre megy a kalandozás, csak az egyes pályákra szánt időkeret összeadódik. Így akár 120-130 percetek van két küldetést végrehajtani. További küldetés esetén pedig plusz 60 vagy 75 perc játékidőt kaptok. Lehet, hogy az egyik lassabban megy, de a másodiknál már rutinosabban kezelitek a rejtvényeket és keresitek a nyomokat, így összességében jobban jöhettek ki az idővel a legvégén. 

Együtt olcsóbb

Ha úgy okoskodtok, hogy általában a nagyobb mennyiségre kedvezményt szoktak adni, akkor jó helyen kapisgáltok, ugyanis ez valóban így van. Bármelyik csomagot is választjátok, a végösszeg kevesebb lesz, mintha külön külön fizetnétek be a szobákra. A legnagyobb kedvezményt a 3 kaland együttes befizetésekor zsebelhetitek be, de a két pálya egyszerre történő lefoglalása is olcsóbb az eredeti árnál.

Bizonyítsátok be, hogy nemcsak sorozatokból, filmekből érdemes maratont tartani, hanem szabadulószobás kijutásokból is. A kiképzés végére igazi speciális, különleges egységgé alakultok. 

Ajánlatok