accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan lesz újra fehér a szürke fog?

utazomajom /

A fogak elszíneződése több okból is bekövetkezhet. Az sem mindegy, hogy a természetes fogszín milyenre változott. Első ránézésre nem lehet pontosan meghatározni az elszíneződés okát, egy általános szájvizsgálat és röntgen már átfogó képet ad a fogorvosnak. A szürke fog minden, csak nem esztétikus látvány, és gyakran egyéb bajt is jelez. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan lehetnek ismét gyönyörű fehér fogai.

A titok: a porcelánhéj

Elszürkülhet a fog nagymértékű fogszuvasodástól vagy régi tömés melletti szuvasodástól is. Ráadásul, ha a formája sem tökéletes, akkor a megfelelő esztétikai hatás érdekében, a Budapest Dental fogorvosai porcelánhéj felhelyezését javasolhatják. A porcelán héj csak a frontfogak esetében alkalmazható és vannak feltételei. Ám ha minden megfelel a kritériumoknak, akkor minimális foganyagveszteséggel egy hét alatt nemcsak ragyogó fehér fogai lehetnek, hanem rendezett mosolyzónája is.

Mikor nem javasolt?

Ahogy fentebb említettük, porcelánhéjat őrlőfogakra nem tesznek a fogorvosok. Ebben az esetben más alternatívát kell keresni, például a korona vagy betét a jó választás. Nézzük, milyen helyzetek lehetnek még, amik kizárják a porcelánhéj lehetőségét:

  • Jelentős mértékben tömött vagy lepusztult fogak esetén.
  • Harapási rendellenesség fennállásakor, különösen mélyharapáskor kerülendő.
  • Ha az íny gyulladásban van, akkor először ezt az állapotot kell megszüntetni.
  • Olyan küzdősportot gyakorlóknál, ahol az elöl elhelyezkedő fogak megfeszülhetnek.
  • Akik valamilyen fúvós hangszeren játszanak, nem kaphatnak porcelánhéjat a fogaikra.
  • Foghiány pótlására is más eljárást kell választani.

Hogyan készül a porcelánhéj?

Az erősen elszürkült fogat első lépésben fehéríteni kell. Ezután helyi érzéstelenítés mellett a fogorvos minimálisan lecsiszolja a fog felszínét. A következő lépésben lenyomatot készít. Az első találkozó végén ideiglenes műanyag héjat ragaszt a fogra. A pácienssel egyeztetik a leendő végleges fogszínt és formát.

Második alkalommal, ami általában egy héttel későbbi időpontot jelent, felkerülhet a porcelánhéj. A héj a fogra erős kémiai ragasztással kerül rögzítésre – szinte a foggal eggyé válik. Ennek köszönhetően a porcelánhéj a megszépült fogzománc funkcióját töltheti be.

Miért válassza a porcelánhéjat?

Mert ez az eljárás valóban szép, természetes hatású fogakat eredményez. Ha ön is szeretné sokáig megőrizni saját fogsorát, akkor kár lenne egy ilyen szituációban nagyobb mértékben beavatkozni, mint amennyire szükséges. Így a későbbiekben, ha probléma adódna, szélesebb a kezelési lehetőségek palettája.

Gyönyörű, esztétikus végeredmény érhető el vele, amiről csak ön tudja, hogy nem valódi. Az elszíneződés mellett korrigálható a fog alakja is. Gyorsan elkészül, ráadásul már az első alkalomkor kap egy műanyag héjat ideiglenesen.

Ha ön sem elégedett a szürke és rossz formájú fogaival, akkor jelentkezzen be a Budapest Dental porcelánhéj kezelésére. A szép mosoly önbizalmat ad.

Ajánlatok