accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Karibi Calabria – használd ki az utolsó esélyt!

utazomajom /
A diszkont légitársaságok árszabása és üzletpolitikája nagyon összetett és sokszor fogyasztói logikával nem átlátható szabályok szerint működik. Ezért minden bizonnyal okkal döntött úgy a Wizzair, hogy télen bezárja a Budapest-Lamezia Terme viszonylatban közlekedő járatot, de aki még nem ízlelte Calabria egyedi hangulatú és pénztárcabarát vidékeit, annak most bele kell húznia, hogy kihasználhassa az utolsó lehetőséget.

A légitársaság döntése abból a szempontból mindenképp sajnálatos, hogy a lameziai reptérről könnyedén elérhető Tropea és Pizzo varázslatosan szép, karibi türkiz színben ragyogó tengerpartjai nagyon vonzó alternatívát jelentettek ha olaszországi nyaralásról volt szó. A közeli  célpontokkal összehasonlítva Calabria sok szempontból kínál kiváló ár-érték arányt – bár nem annyira felkapott üdülőhely, mint a Nápolyból könnyen elérhető Amalfi-part, cserébe viszont egyáltalán nem drága. Igaz, hogy nem kínál annyi építészeti értéket, mint Bari és Puglia, de a strandok itt sokkal szebbek és a táj is változatosabb. A partokon kellemes tapintású a homok, a tenger kristálytiszta, az olasz csizma déli része évi 300 napon át fürdik a kellemes mediterrán napsütésben, így minden feltétel adott egy kiváló nyaraláshoz. Bár a szintén Wizzair-célállomás Catania sincs túl messze innen akár vonattal vagy autóval sem, de az is könnyen belátható, hogy ha már Szicíliában vagyunk, akkor azt a gyönyörű szigetet foguk kiélvezni, nem kompozunk vissza a szárazföldre.
Az őszi szürkeséget hátrahagyni, kicsit meghosszabbítani a nyarat – erre a célra tökéletes a Tirrén-tenger partidéke. Pizzo hangulatos óvárosának peremén, a látványos kilátással rendelkező tér korlátjának dőlve, az ódon erőd és a mélyen alattunk található, selymes homokkal borított föveny kristálytiszta vizének szépségében gyönyörködve megértjük, miért olyan népszerű ez a táj az olasz turisták körében is.
Tropea települése varázslatos természeti tájon található – a zöldellő calabriai hegyvidék zöldellő lejtői adnak hátteret a tenger fölött magasodó sziklára épült városnak. A városka keskeny, macskaköves utcáin barangolva szebbnél-szebb részletekre, nyugalmas hangulatú zugokra, kellemes kávézókra és színvonalas éttermekre lelhetünk. Egy váratlan forduló után bukkanunk apró terekre, ahonnan a karibi kék színben pompázó tenger apró hullámaitól simogatott partot szemlélhetjük alattunk, de a horizonton feltűnik a világ legaktívabb vulkánja, a Stromboli szabályos kúpja is. A vulkáni szigete egy kalandos hajókirándulás keretében el is látogathatunk – a 30 eurót kóstáló programban Stromboli kis településének felfedezése, majd egy éjszakai lávales is beletartozik.
Tropea azért is kedvelt az olasz turisták körében, mert nagyon baráti árakon szerezhetünk itt szállást – az őszi időszakban 20 eurótól indulnak a szobák, de 30-40 eurós sávban már nagyon színvonalas szállásokat találunk. A nyári tömegnek nyoma sincs ilyenkor, a tenger és az időjárás viszont kellemes hőmérsékletű, a napsütés szinte állandó. A környék nemzeti parkjainak, a Sila és az Aspromonte természetvédelmi területeknek felfedezését az is megkönnyíti, hogy Calabria tartományban ingyenesen lehet használni az autópályákat.
A fantasztikus, képeslapra illő strandokkal, hangulatos városokkal, kiváló konyhával és a hamisítatlan calabriai patinával omladozó homlokzatok pasztellszíneivel csábító dél-olasz romantikát már csak egy darabig tudjuk ilyen olcsón elérni Budapestről – ne habozzunk tovább, irány a karibi Calabria!

Ajánlatok